‘Dat herschrijven, hé… hoe zit het daar nu mee?’

‘Dat herschrijven, hé… hoe zit het daar nu mee?’

Help, een deadline!
Eind januari wist ik dat er een schrijfwedstrijd aan zou komen van Storm Publishers en ik heb daar ook al meerdere stukjes over geschreven op mijn site. Maar ik nam het niet echt serieus, ik begon zelfs aan een paar nieuwe verhalen.

O, herschrijven? Doen we even
En toen was het begin juli. Begin juli en nog anderhalve maand om mijn complete verhaal te herschrijven, maar ik wist zeker dat het ‘m niet meer ging worden. Eén van de twee nieuwe verhalen had ik inmiddels af en ik besloot om die dan maar te gaan herschrijven, want ‘dat zou wel lukken in twee weken.’ We zijn nu een maand verder en het verhaal is nog niet herschreven. Niet helemaal in elk geval.

De eerste dertig hoofdstukken

Ik zit onder het maximale woordenaantal, maar er moet nog flink geschrapt en geschaafd worden. Ik moet nog een paar vijlen uitdelen aan mijn proeflezers en zelf moet ik die van mij slijpen, flink scherp maken. Ik heb het verhaal wel uitgeprint, maar inmiddels heb ik op de computer dingen aangepast die ik niet op papier heb staan. Dus die versie klopt nu al niet meer.
Ik heb sommige scenes maar weer geschrapt, andere er juist toegevoegd, omdat ik dingen miste. Eerst kon dat niet, omdat ik teveel woorden had. Inmiddels heb ik zo’n 4000 woorden extra over, dus het is mogelijk.

Maar ik ben het herschrijven zo zat, ik heb echt geen zin meer. Nu moet ik nog zo’n vijf hoofdstukken en de scenes toevoegen. De synopsis en biografie zijn klaar, al moet ik die ook nog even checken. Dan ben ik er echt klaar mee en ga ik eerst lekker proeflezen, terwijl ik mijn proeflezers een rode pen geef en aan het werk zet.

Eén gedachte over “‘Dat herschrijven, hé… hoe zit het daar nu mee?’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: