De mafste plotprompts

De mafste plotprompts

Heb je nog geen plot voor november dat over een paar dagen al voor de deur staat? Je zou één van mijne kunnen gebruiken, ik heb er altijd veel te veel.

Het zijn geen al te serieuze plotprompts, maar maak er gerust iets serieus van als je daar de behoefte toe voelt. Laat je het weten als je er een gebruikt hebt? Dat vind ik namelijk leuk om te horen.

1. Een groep ezels gaat op zoek naar een pot met goud in de Sahara.
Vervang de ezels rustig voor iets anders als je daar de behoefte toe voelt. Cactussen bijvoorbeeld of pinguïns of neushoorns.

2. Een meisje vindt een paar vleugels op straat.
Wat doe je als je een paar vleugels op straat vindt? Hoe zien ze eruit? Zijn ze van veren, van metaal? Zijn ze zwart, wit, oranje, geel? Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het erin verwerken.

 

 

3. Er zijn ineens twee van je hoofdpersoon.
Wat gaat hij/zij nu doen? Gaat hij/zij de ander vermoorden met een vork of wordt de dubbelganger opgesloten? Geloven de mensen om je hoofdpersoon de waarheid of denkt iedereen dat de hoofdpersoon gek geworden is en dingen ziet die er niet zijn?

4. Een wandelend kasteel.
Het kasteel van de graaf gaat er op een morgen vandoor, omdat hij het zat is dat hij nooit wat van de wereld ziet. Op die bewuste morgen pakt hij zijn biezen.

5. Je hoofdpersoon sluit een bandlid op de wc op, zodat hij/zij er niet vandoor gaat.
Tsja, dit komt uit een droom. Ik droomde dat ik Luke Hemmings uit 5 Seconds of Summer op de wc opsloot, zodat hij niet weg zou lopen. Ik heb werkelijk geen idee hoe ik daar nou weer bij gekomen ben, maar het is wel een goed idee voor een plot.

Dit waren er vijf. Misschien dat er nog eens zo’n postje aankomt, misschien ook niet. Ik heb gewoon teveel ideeën die ik nooit zelf allemaal uit kan schrijven, dus ik hoop dat jullie sommigen kunnen gebruiken.
Ik wilde er eigenlijk tien doen, maar dat was nog een stuk lastiger.

Waar ik een idee vandaan haal? Overal en nergens eigenlijk, maar vooral uit mijn eigen hoofd. En rondwandelen wil ook nog weleens helpen.

2 gedachten over “De mafste plotprompts

  1. Hahaha, mooi setje ideeën! Ik zag echt een kasteel op pootjes voor me, whaha! Kun je zo een prentenboek van maken. Ik denk dat mijn neefje het wel grappig zou vinden. xD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: