Drie schrijftips om meer te schrijven

Drie schrijftips om meer te schrijven

Je wilt wel meer schrijven, maar het lukt niet, omdat je te druk bent? Onzin! Als je echt wil schrijven, zijn er altijd gaatjes en gestolen momenten in een dag, maar dat is mijn mening. Misschien omdat ik ook ooit wel altijd uitweggetjes probeerde te vinden, terwijl ik weet dat het me had kunnen lukken. 

Regelmaat
Een hele belangrijke is: zorg dat er regelmaat zit in wanneer je schrijft. Dan kun je geen excuus verzinnen zoals dat je de geiten uit moet laten, elke dag om 2 uur precies en dat je dan niet kunt schrijven.

Bij mij werkt een doel per dag goed. Ik probeer om elke dag zo’n 500 woorden te schrijven, 5 dagen in de week. Op dit moment werk ik aan 2 eerste versies, dus dat is 1000 woorden per dag.
Daarnaast wil ik elke dag eigenlijk minstens 1 uur besteden aan de volgende fase van Verwilderd.

Stel: je schrijft 49 weken en 500 woorden per dag aan een verhaal, dan heb je aan het eind van dat jaar toch mooi 122.500 woorden geschreven in een jaar. En dat is genoeg voor het merendeel van de boeken.

Zet eerder die tv uit
Je hebt het druk en echt geen tijd om te schrijven, maar je kijkt elke dag wel drie afleveringen van je serie? Wat als je nu 2 afleveringen kijkt? Dan heb je toch minstens een halfuur over voor het schrijven.

Gun jezelf vrij
Deze klinkt misschien heel gek, maar ik ben er van overtuigd dat dit een hele belangrijke is. Ik ben iemand die veel ruimte voor zichzelf nodig heeft en soms ook even tijd voor zichzelf moet hebben.

Ik houd van schrijven, maar soms moet ik mezelf vrij gunnen om mijn hoofd te legen. Om juist inspiratie op te doen, zodat het schrijven later vlotter gaat. En daarvoor heb je soms ruimte nodig voor andere dingen

Dit zijn een paar van mijn tips. Wat zijn die van jou om meer te schrijven?

Eén gedachte over “Drie schrijftips om meer te schrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: