Ik tekende iets… heel leuks

Ik tekende iets… heel leuks

Nu vraag je je ongetwijfeld af: wat dan? Vertel me meer! Lees door en je krijgt het antwoord binnen 679 woorden. 

Als je me al wat langer volgt, weet je dat ik me al enige tijd in het land der indie-auteurs bevindt. Dat wil zeggen dat ik alles zelf doe. Van A tot Z, van de titel tot aan de puntjes op bladzijde 263. Natuurlijk schakel ik wel hulp in, maar niet voor alles. Niet zoals een uitgeverij dat doet. En op zich bevalt het me prima in indieland. Mijn boeken doen het goed, zeker voor selfpublishing. Dat is toch een deel van boekenland waar mensen in Nederland minder vertrouwen in hebben. In Amerika is het al veel groter dan hier. 

Maar als je me ook al een tijdje volgt, weet je misschien ook dat ik ook voor een uitgever wil schrijven. Het beste van twee werelden combineren en mijn ervaringen gebruiken in beide werelden. Ik wil kijken hoe een reguliere uitgever werkt en wat ik daarvan kan leren. En wie weet heb ik nog wel nuttige tips die mijn boeken weer verder helpen. Al denk ik dat laatste wat minder, want ik loop natuurlijk een stukje korter mee. Beetje maar ;-).

 

Er zat een mail in de digitale brievenbus

 

En toen vond ik een mailtje in mijn mailbox. Van Loft, een imprint van Ambo|Anthos. Ze hadden het korte verhaal in de bundel Zomerdromen gelezen (deze is dus ook gewoon nog steeds te lezen en doe dat echt, want er staan toffe verhalen in!) en waren nieuwsgierig naar meer van me. Zo gezegd, zo gedaan. En zo kwam het dat ik op een klamme maandagmiddag me in het kantoor in de hoofdstad bevond. O-ver-al boeken. Echt een walhalla. De reis er naartoe was wel wat spannend, want sinds Corona ben ik eigenlijk niet meer met de trein geweest. En nou ja, in Amsterdam moest je toen nog mondkapjes op op een deel van de straat, dus dat was ook spannend. Niet dat ik mondkapjes nou spannend vind, maar het reizen en al die mensen wel.

Ik kwam bezweet aan, veel te warm, maar wel voorbereid met een stuk of 5 ideeën. Ik heb nu eenmaal altijd ideeën. We kletsten erover (ook over andere boeken), kozen er eentje en die ben ik nu aan het uitwerken. Daar was ik trouwens al aan begonnen in november vorig jaar, maar mijn verhalen die ik dan schrijf moeten voor 95% gewoon herschreven worden. En ik heb een heuse outline gemaakt. Ja, echt, ik, de pantser der pantsers. 7 A5’jes is het geworden waar ik inmiddels alweer wat in aan heb gepast, want er was ergens een Eureka!-moment. 

Maar je avonturen in indieland dan?

Dit jaar komt er sowieso een boek bij een uitgever uit, Set bij Tinteling (op het moment dat ik dit schrijf is ‘ie er nog niet). Een verhalenbundel met drie verhalen waar mijne er één is. En ik kan je zeggen dat een novelle nog best een klus is, want ik ben van de lange en uitgebreide plots. Dit is vast de reden dat ik ook totaal geen moeite met NaNoWriMo heb. Set is trouwens het tweede deel in de trilogie met verhalenbundels. Game is het eerste boek en is al uit.
Het ebook dat bij Loft zal verschijnen, komt dit jaar niet meer. Ik schrijf snel, maar niet zo snel. Meer details heb ik trouwens ook nog niet, daarvoor moeten jullie echt nog even geduld hebben.


Overigens blijf ik zelf ook gewoon uitgeven. Onstuimig verschijnt hopelijk eind van het najaar, maar misschien half december. Daar heb ik wat vertraging in opgelopen toen ik een storyblock had afgelopen winter. Waarom snap ik nog steeds niet zo goed, maar oké, prima. Er verschijnt daarna sowieso nog een vierde deel en dat wordt hopelijk eind 2021. 

Kortom: hopelijke ergens volgend jaar kun je mijn boeken op meer plekken lezen dan alleen bij mij! Echt een droom die uitkomt, jongens! En niet alleen omdat het daar uitkomt, maar ook omdat ik gevraagd ben! Gevraagd worden is misschien wel het grootste compliment ooit. Geen slushpile, nee, gevraagd worden! Ik heb al een paar weken zin om het aan iedereen te vertellen, maar ik wilde wachten tot het echt officieel is. 

En nu gauw weer verder schrijven 😉

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: