Korte verhalen zijn niet mijn kopje thee

Korte verhalen zijn niet mijn kopje thee

Ik geef toe: Het schrijven van korte verhalen is not my cup of tea, zoals het Engels zo mooi zegt.

Toch heb ik pasgeleden mijn eerste versie van een kort verhaal afgerond voor een schrijfwedstrijd, omdat de hoofdprijs toch wel erg gaaf is: je komt in een ebook, de tien beste, en de winnaar/winnares mag een verhaal pitchen bij de uitgever. En het is geen kleine uitgever, want het is Blossom Books. Blossom Books is onderdeel van Kluitman, een Nederlandse uitgever die bijna iedereen wel kent, denk ik.

Het totaal aantal woorden lag tussen de 2500 en 3500 woorden en geloof me, het was echt heel erg lastig. Ik had minder moeite met Zwart als Inkt (111487 woorden).
Ik schrijf heel af en toe korte verhalen als ik er mooie prijs mee kan winnen of als het bijvoorbeeld een one shot is. Ik ben lang van stof en heb veel woorden nodig om bijvoorbeeld iets te omschrijven. Dit geldt trouwens ook voor als ik mondeling een verhaal vertel.

Maar ik ben voor nu best tevreden, denk ik. En ik zat net op het randje van het maximale aantal woorden: 3498. Dus of ik moet er niets meer bij schrijven of ik moet toch gaan schrappen. Ik ga hem in elk geval eerst doorlezen op papier, op echt papier. Want er gaat niets boven echt papier.

Eén gedachte over “Korte verhalen zijn niet mijn kopje thee

  1. Ik heb ook altijd moeite met korte verhalen, omdat ik alles gewoon graag gedetailleerd beschrijf! Meestal is een hoofdstuk van mijn verhaal al rond de 1500 woorden, dus dan is 3500 woorden opeens heel weinig! Succes met het wachten op de uitslag, het is een mooie prijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge