Longlist van de Blossom Books schrijfwedstrijd

Longlist van de Blossom Books schrijfwedstrijd

Schreef ik vrijdag nog dat ik de top 10 niet gehaald had, nu heb ik beter nieuws. Bij de enige andere schrijfwedstrijd waar ik dit jaar aan meedeed, ben ik wel in de top 10 terechtgekomen. Het was de schrijfwedstrijd van Blossom Books in samenwerking met Hebban met als onderwerp Zomerliefde.
De deelnemers moesten een fragment afmaken dat geschreven was door Lucy en Tom, de schrijvers van Lobsters. Ik vond het nog knap lastig, want het mochten maximaal 3500 woorden zijn. Normaal schrijf ik maar wat, maar bij dit verhaal bedacht ik een opzet zodat ik het einde al wist. Bij een kort verhaal is dat waarschijnlijk ook geen overbodige luxe.

Dit is de hele longlist:
Longlist
Eline Berkhout – Geen titel
Suze van Dam – Geluk bij een ongeluk
Sandra Hessels – Geen titel
Annerieke van der Krift – Ken ik jou?
Liz – Kakelende kippen en aanverwante zaken
Nimke – Lord of the wings
Jellie van Rheenen – Kiplekker
Melanie Smit – Geen titel
Mariëlle Tax – Geen titel
Marijke Vos – Geen titel

Bron

Marielle is inderdaad die van duntax.nl en mijn medeschrijver. Ik vind het supertof dat we bij deze wedstrijd allebei in de top tien terechtgekomen zijn. Nu kunnen we tenminste ook samen blij zijn en is het niet zuur voor de ene en voor de ander niet.

Natuurlijk wil ik wel winnen, maar de longlist is ook al leuk. Dat is al meer dan ik gehoopt had eigenlijk. Misschien ben ik hier nog wel trotser op, want ik ben niet iemand die goed is in het schrijven van korte verhalen. Ik vind vijftigduizend woorden makkelijker dan tweeduizend. Ik hou van uitweiden.

En ja, suffe ik ben mijn achternaam compleet vergeten. Dat is heel erg handig. Echt een heel goed idee. Waarom zou je je achternaam ook vermelden voor op de longlist van Blossom Books? Nergens voor nodig, vond ik. Iedereen kent mij toch? Grapje. 😉

Maar ik heb nogal een ingewikkelde en persoonlijke band met mijn achternaam en ik heb geen zin om ermee geassocieerd te worden. Als een naam veranderen niet zo duur was, dan had ik het gedaan. Maar 750 euro of zoiets vind ik dan weer net iets te veel. Dat is misschien de reden waarom ik hem eigenlijk nooit noem (en nee, Greenash, de naam die ik online gebruik is niet mijn echte achternaam).

Terug naar de wedstrijd en niet naar de achternamen: ik ben heel erg benieuwd naar de verhalen van mijn mede-longlisters en naar welk verhaal uiteindelijk wint.  Voor mij is in de top tien komen al een overwinning. 😀

4 gedachten over “Longlist van de Blossom Books schrijfwedstrijd

  1. Gefeliciteerd dat je erbij zit! Ik zit er echt precires in zoals jij. Die top drie zou leuk zijn, winnen fenomenaal, maar mijn echte doel was de top tien en dat is nu gelukt en daar kunnen we super blij mee zijn! Nogmaals, GEFELICITEERD! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: