NaNoWriMo 2015: Wat ga ik eigenlijk doen?

NaNoWriMo 2015: Wat ga ik eigenlijk doen?

NaNoWriMo 2015: Wat ga ik eigenlijk doen?Harten jagen
Publicatiedatum: 1 november 2015
Aantal bladzijdes: 1000

Je grootste angsten herbeleven, omdat je een drug hebt gebruikt waar dat een bijwerking van is: je zou denken dat het niet populair is. Toch is het een hit in de stad van de eenentwintigjarige Crimson Vilkas.

Ze wordt zelf met de gevolgen geconfronteerd wanneer haar oudste broer Carnelian het gebruikt heeft en ze hem meer dood dan levend op straat vindt. Waarom zou iemand een drugs als dit gebruiken?

Haar broer heeft bovendien nogal vreemde littekens. Crimson is vastbesloten om naar de dader op zoek te gaan. Als het moet, zal ze hem vermoorden. Ze maakt jacht op dat ene: het hart van de jongen.
Maar waar moet je in vredesnaam beginnen als je enige aanknopingspunten blond haar en een tatoeage zijn? En die vreemde jongen die ze overal tegen lijkt te komen: wie is dat?

Allemaal leuk en aardig dat geklets over NaNoWriMo, maar waarschijnlijk willen jullie ook weten wat ik ga schrijven. Ik heb een kleine samenvatting geschreven over wat ik ga schrijven, maar ik ga me er misschien niet aan houden. Als mijn personages een beter plan hebben, dan volg ik dat gewoon. Ik volg namelijk graag mijn personages.

Voor het gemak heb ik mijn plot even in mijn boekenplugin gegooid, ik vond het wel grappig. En die vijf sterren die ik mezelf gegeven heb, zijn natuurlijk ook niet heel serieus bedoelt. Ik verwacht geen vijfsterren verhaal, dat is tijdens november ook onmogelijk. Ik denk dat je de lat dan ook behoorlijk hoog legt voor jezelf.

Het is een herschrijving van mijn verhaal uit 2010. Ik vond dat verhaal echt leuk om te schrijven, omdat er geen druk op zat. Als ik het niet wilde laten lezen, dan las niemand het. Het was een tikkeltje gestoord, zoals een novemberverhaal van mij moet zijn. Het hoeft in deze maand niet altijd heel serieus en als je het mij vraagt, zijn dat bij mij de verhaal waarmee ik probleemloos in een schrijfflow kwam.
Nu ik al jaren meedoe, wil ik verhalen die ik goed vond, eigenlijk eens herschrijven en dit keer wel afmaken. Het is anders zo zonde als ze maar blijven liggen en er nooit iets mee gebeurd. Eigenlijk doe ik dit al een paar jaar en het bevalt me wel.

Destijds zat er een beetje een chicklitsausje overheen, nu wordt het New Adult Fantasy is de bedoeling. Gecombineerd met sprookjesfiguren. Waar ik wel voor op moet passen, is dat het geen kopie van Once upon a Time wordt. Dat is namelijk niet de bedoeling.

Verder heb ik niet veel meer info dan in mijn samenvatting, dus ik ben heel benieuwd waar ik terecht ga komen. Ik hoop op een mooie plek waar veel schrijversmagie rondhangt. Ik ben eigenlijk niet van plan om die rotnano uit 2014 te herhalen, dus dit jaar moet het gewoon goed gaan. Dat moet.
Ik heb trouwens ook een Pinterest-board met mijn personages, dus als je geïnteresseerd bent, dan kun je me daar ook volgen.

Mijn belangrijkste personages heb ik even door Photoshop gehaald:

Er klopt zoals gewoonlijk niets van, want ik geloof dat Ashton en Cintia 8 jaar leeftijdsverschil hebben, maar ach. Verfilmd wordt het toch niet. Ik heb in elk geval zin in november.

2 gedachten over “NaNoWriMo 2015: Wat ga ik eigenlijk doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge