NaNoWriMo #4: De laatste loodjes

NaNoWriMo #4: De laatste loodjes

En toen was het 1 december en was november alweer voorbij. Ik kan niets anders zeggen dan dat de maand voorbij gevlogen is. Voor ik het wist, was het vandaag en mochten de pennen neer. Echt neer. Voor het einddoel van november dan natuurlijk.

De laatste week van november was een rare week. Ik bereikte mijn gewenste doel, de honderdvijftigduizend, en dat zorgde er een paar dagen voor dat ik niet echt meer gemotiveerd was om te schrijven. Toch probeerde ik braaf om elke dag gewoon vijfduizend woorden te blijven schrijven, alleen dat lukte natuurlijk niet. Deze week kwam ik er niet zo lekker meer in helaas.

Is het nu al dertig november?!

En toen was het ineens dertig november en was de maand bijna voorbij. Wat, nu al? Voor mijn gevoel waren we pas echt net begonnen. en realiseerde ik me dat ik wilde eindigen met meer dan wat mijn doel was. Nu zat ik op dat moment al op een goede honderdzestigduizend, dus ik zou sowieso wel op meer eindigen.

Zelf ging ik voor honderdzeventigduizend, iemand riep dat ik voor tweehonderd moest gaan, maar nee, dat heb ik niet gedaan. Uiteindelijk heb ik een flinke eindsprint gedaan van zo’n veertienduizend woorden, het meeste dat ik dit jaar in een dag schreef, en ben uitgekomen op:

Dit dus. En stiekem ben ik er heel tevreden mee. Ik heb maar twee jaren (2008 en 2013) meer gehaald en aangezien het de laatste jaren minder goed ging, vind ik dit heel fijn.

Flow gevonden
Wat ik de afgelopen jaren ook een beetje kwijt was, was het plezier en de zin in NaNoWriMo. Het wilde niet, ging niet. Oké, dit jaar in de eerste week wilde het ook nog niet zo, maar in de tweede week ging ik als een speer. 2016 was een fijn jaar om te schrijven. Ik zal vast niet het beste verhaal ooit geschreven hebben, maar het ging over het algemeen erg lekker en ook best stabiel (zoals je in mijn grafiek kunt zien). Niet veel bizarre uitschieters, gewoon ongeveer even veel elke dag.

Samenvatting van de hele maand in een paar woorden
Een stabiele nano met niet altijd even veel zin, maar ik heb het gehaald én de schrijfflow en de zin van november terug gevonden. En dit jaar was het eerste jaar als co-ML waarin ik twee regiomails schreef en dingen als write-ins op de kalender zette. En volgend jaar word ik dus echt ML. NaNo 2016 was een fijn jaar.

Wat ik ga doen in december
Sowieso wordt december een spannende maand, want dan krijgt mijn moeder haar jaarlijkse controle om te kijken of haar ziekte nog weg is. En daar ben ik stiekem mega nerveus voor. Dus ik weet niet of ik het eerste deel van de maand veel zal schrijven. Verder heb ik nog wat leuke uitstapjes in het verschiet. En ik schrijf gewoon verder. Wellicht dat ik nu ga herschrijven, maar ik schrijf gewoon verder.

Hoe was jullie november? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: