NaNoWriMo: Wrap up

NaNoWriMo: Wrap up

En we hebben november gehad. Het is alweer voorbij. Jeetje, wat ging dat snel. Voor mijn gevoel is het nog niet eens begonnen, maar het is gewoon alweer voorbij.
Toch hebben jullie het laatste dagboekje van me tegoed, van deze week. Hoe liep de laatste week? Vond ik de schrijfflow nog onder mijn bed in een oude en stoffige koffer?

23 november en 24 november:
Ik stop … voor nu. Ik die stopt met NaNoWriMo? Nee, wees maar niet bang. Ik stop alleen met dit verhaal, met het eigenlijke verhaal voor deze maand waar ik nog over schreef in oktober en waar ik zo enthousiast over was, waar ik al maanden zin in had en stiekem al een klein beetje aan geschreven had. Ik word zelfs chagrijnig van dit verhaal en verdrietig ook wel een beetje. En somber, vergeet somber niet. Ik blijf het idee goed vinden, ik vind de personages leuk, maar de uitwerking is gewoon prut.

Ik heb het uitgeprint en ik kijk er na november wel op mijn gemak naar als er geen deadline in mijn nek hijgt. Mijn verhaal heeft gewoon een goede tijdlijn nodig en wat ik geschreven heb, kan ik daar al voor gebruiken. Nu gaat het verhaal nogal snel en tegelijkertijd langzaam. Na november kan ik het rustiger aandoen en ik denk dat dit verhaal dat ook echt nodig heeft.

25 november:
Misschien moet ik het toch nog even proberen met het eigenlijke verhaal, misschien moet ik het een kans geven en nu losse scenes schrijven. Dan kijk ik na november wel wat ik ermee kan, want dat ik flink moet herschrijven, staat vast.
Maar eigenlijk kriebelt het wel een beetje om toch nog wat aan dit verhaal te schrijven, want om het nou zo te laten eindigen? Dat voelt ergens ook niet goed. Misschien moet ik een klein stukje proberen. Waarschijnlijk zal bij de herschrijving het meeste alsnog in de prullenbak verdwijnen, maar ach. Ik heb in elk geval mijn woorden gehaald en wie weet.

Ik heb in elk geval weer een beetje zin om te schrijven. Misschien een beetje laat, maar beter laat dan nooit. En ach, het was niet de hele maand verschrikkelijk, want er zijn ook echt wel momenten eerder geweest dat ik die schrijfflow had. Gelukkig is het totnutoe wel beter gegaan dan vorig jaar, wat mijn wordcount ook zal worden.

26 november – 29 november:
Nee, ik ga niet meer aan het eigenlijke verhaal schrijven. Ik ben er geen zin meer in. Het is wel goed zo.

30 november:
En toen was het alweer de laatste dag van november en dus ook van NaNoWriMo. In de laatste zestig minuten heb ik nog een sprint getrokken om in elk geval 111.111 woorden te halen en dat lukte ook. Maar ben ik er echt tevreden mee? Nee, ik denk het niet. Ik weet het niet zo goed eigenlijk.

Het ging dus nog steeds niet zo lekker als ik gewend ben, maar het was oké. Ik weet in elk geval dat ik volgend jaar niet vlak voor november moet herschrijven, want dat vertraagt de boel dus. En dat ik ook volgend jaar een verhaal en een back-up verhaal moet hebben (wat ik dit jaar ook had). Als ik vast zit, kan ik toch verder met het ander.

Ik hoop nog steeds dat ik volgend jaar wel die flow vind. En er waren dit jaar ook heus wel leuke dingen, niet alles was slecht. Zo was het best leuk om met onder andere Marielle via Skype te schrijven. En ook dit jaar heb ik weer nieuwe, superleuke mensen leren kennen bij NaNoWriMo.

Het was dus een beetje een matig jaar met leuke en niet leuke dingen. En het belangrijkste is dat ik in deel twee over Arabella en Riley in elk geval een stuk verder gekomen ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: