Notitieboekjes en wat je erin kunt schrijven

Notitieboekjes en wat je erin kunt schrijven

Als kind sleepte ik al schriften met tientallen tegelijkertijd het huis binnen, net als pennen, potloden, briefpapier en andere stationary. Ik bleef er een voorliefde voor houden en dat heb ik vandaag de dag nog steeds, al koop ik tegenwoordig een stuk minder.

Papiersnob

Zo heb ik dit jaar nog niet één notitieboekje gekocht, alleen eentje gewonnen. Ik heb goedkope van de HEMA en Sostrene Grene en in een prijzige van Paperblanks schrijf ik altijd mijn gedachten op. Leuchturm 1917 gebruik ik voor bullet journal (inmiddels met nr 4 bezig). Voor mij is er één ding het belangrijkste: het papier.

Ik noem mezelf altijd grappend ‘een papiersnob’, maar dat omschrijft wel wat ik ben. Ik houd niet echt van papier (heel logisch voor een auteur), alleen glad kan ik nog wel handelen. Meestal belanden de dure boekjes dan ook in mijn mandje.

Ik vind het juist zonde als een notitieboekje alleen maar ongebruikt in de kast staat

Wat ik ermee doe

Zelf heb ik er verschillende en ieder dienen ze hun eigen doel. Ik heb geprobeerd om alles in mijn bullet journal te stoppen, maar voor mij werkte dat voor geen meter.

 1. Schrijfboekje – hierin houd ik alles bij voor schrijfplannen, maar bijvoorbeeld ook handige websites om mijn boeken te drukken en inloggegevens. Ik heb ook nog een NaNoWriMo-boekje waar vooral veel ML-gerelateerde dingen in staan.
 2. Rommelboekje – hierin staat van alles en nog wat. Stukjes verhaal, mooie plaatjes, mooie quotes.
 3. Bullet journal – Dit is mijn bullet journal en agenda in een. Ik gebruik hem vrijwel dagelijks.
 4. Boekenboekje – Sinds een paar maanden houd ik een boekje bij met de boeken die ik dit jaar las. Leuk om later nog eens terug te kunnen lezen wat je favorieten van elk jaar waren.
 5. Dagboek – Ik houd al jaren een dagboek bij. Niet elke dag, maar als ik ergens mee zit, vind ik het fijn om een uitlaatklep te hebben
 6. Een schrift voor onderweg – meestal is dit een heel simpel schrift. Op het moment een bruine. Deze is voor inspiratie als ik onderweg ben. Als ik dat kwijtraak, is het geen ramp.

Het merendeel van de boekjes houd ik overigens gewoon thuis en neem ik niet mee. Deed ik vroeger wel, maar dan blijf ik aan het zeulen. Veel te zwaar.

Wat je er ook nog in kunt schrijven

Zoals je ziet, heb ik er nogal wat. Zelf heb ik geen moeite om in een nieuw boekje te beginnen, omdat ik altijd wel een idee heb. Maar wat als je dat niet hebt?

Soms durf je gewoon niet in dat mooie boekje te beginnen omdat je bang bent dat je het verpest en het niet meer perfect is. Maar is perfectie niet saai? Het is toch juist de bedoeling dat je je hersenspinsels erin opschrijft? Ik vind het juist zonde als het alleen maar ongebruikt in de kast staat, omdat het te mooi is.

Heb je geen idee wat je ermee kunt doen? Je zou er een dagboek van kunnen maken of een bullet journal. Misschien wil je een boekje bijhouden met allemaal mooie quotes of wil je op papier bijhouden wat je dit jaar allemaal al gelezen hebt.

Maar je kunt er natuurlijk ook al je inspiratie in op schrijven. Voor blogs bijvoorbeeld. Of recepten die je maar nooit onthoudt. Het voordeel is dan dat je alles overzichtelijk bij elkaar hebt en dat scheelt zoeken.

Waar gebruik jij notitieboekjes voor?

Eén gedachte over “Notitieboekjes en wat je erin kunt schrijven

 1. Notitieboekjes zijn geweldig! Kun je er niet genoeg van hebben 😀

  (Toevallig schreef ik pas ook een blog over mijn liefde voor schriften – ik vind ze namelijk ook heel handig om me achter te verschuilen wanneer ik geen zin heb om met iemand te praten. Sorry, ik schrijf 😉 )
  Laura onlangs geplaatst…I ♥ schriftenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: