Schrijfzondag: Missing You

Schrijfzondag: Missing You

Soms heb ik geen zin in een schrijfprompt en schrijf ik liedjes aan de hand van songteksten. Deze week een van mijn all time favourites (ghehe) waar ik ook een stukje tekst van op mijn huid heb staan.

Lieve Lorene,

Denk jij nooit dat dit alles is? Wat als dit alles is? Wat als er nooit meer is dan dit? Als het leugens zijn en er geen zon achter de wolken schijnt, als er geen pot goud onderaan de regenboog staat.

Wat doe je dan, Lorene? Heb je een idee wat je doet als alles een illusie was, een verzinsel van pap en mam? Niet tegen ze zeggen dat ik je deze brief gestuurd heb, dan zijn ze meteen bang dat ik depressief ben. (Dat ben ik niet, alleen realistisch. Ze zouden het niet snappen, Loor. Snap jij het wel?).Ik ben niet bang, niet boos, alleen een realist. Er is genoeg om voor te leven en mijn dagen zijn gekleurd. Ze zijn geen vijftig tinten grijs.

Maar iedereen denkt van wel als jij bovenstaande vertelt. Woorden kunnen iets verdraaien, kunnen een heel ander verhaal vertellen dan de waarheid. En dat wil ik niet. Ik vraag me die dingen gewoon af. De zin van het leven, waarom lavendel paars is, wat er zou gebeuren als ik van een brug spring. Dat soort dingen. Vraag jij je dat nooit af? Zijn mijn gedachten echt zo abnormaal? 

Vertel het me, zusje. Ben ik gek aan het woorden of is dit de waarheid en ben ik een waarheidzoeker? Ben ik iemand die verder kijkt dan haar neus lang is?

Liefs, 

Niene

p.s: Hier schijnt de zon nooit achter de wolken, want er zijn geen wolken. Alleen maar een stralende blauwe lucht. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: