Schrijfzondag: Verwilderd

Schrijfzondag: Verwilderd

Deze week deel ik een heel klein stukje van Ongetemd 2, Verwilderd. Het is de onherschreven versie, dus er zullen nog fouten in staan en ik kan niet garanderen dat het exact zo in het boek komt te staan.

River
‘Ga maar.’ Ashly wappert met het vaatdoekje in de richting van het podium waar Oliver Sykes iets schreeuwt over demonen die hij niet kan verdrinken. Wel de lekkere versie en niet de ‘ik heb mijn teen tegen de eettafel gestoten en nu moet ik wel oerkreten laten horen’ variant. Een paar waterdruppels op de bar glinsteren in het licht van de lampen. ‘Als ik je nodig heb, weet ik waar ik je moet zoeken. Het is niet dat je ineens onvindbaar bent.’
‘En wat als,’ begin ik, maar ik kan mijn zin niet afmaken, omdat mijn collega me opnieuw in de reden valt.
‘Als híj komt, dan zit je op de wc met zo’n aanval van diarree dat de spetters tot aan het plafond zitten.’
Bah, moet het zo beeldend? Als er iemand geobsedeerd is door poep, dan is zij het wel. Met opgetrokken neus kijk ik haar aan, terwijl ik mijn best doe om het beeld van mijn netvlies te drukken. ‘Serieus?’
Ashly houdt haar hoofd scheef. ‘Ik kan ook zeggen dat je seks hebt in de bezemkast.’
Ik rol met mijn ogen en dan loop ik om de bar heen. Net op dat moment komt een jongen op ons afgelopen. Zijn ogen – donker in het weinige licht – schieten eerst naar Ashly en dan naar mij. Hij kijkt me langer aan dan nodig is. In mijn buik ontpoppen de vlinders een voor een, als maïskorrels in de magnetron. Wat is dit voor iets raars? Met mijn hand leun ik op de bar.
‘Mag ik een biertje?’ vraagt hij. Zijn stem is precies goed genoeg om sexy te zijn. Laag en hees, maar niet zo erg dat hij klinkt alsof hij een wild feestje gehad heeft.
Mijn collega en ik wisselen een blik voor ze breed grijnst. Met haar hoofd knikt ze naar de tap.
Geroutineerd schuif ik een plastic beker onder een van de tapkranen. ‘Twee euro dertig.’
Hij schuift een briefje van vijf over de bar en grijnst breed naar me. Hij heeft mooie tanden, schiet er door me heen. Recht, wit, maar niet te perfect.
‘Eén biertje en de rest is voor jouw drankje.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge