Schrijfzondag: ‘Wist je dat je van koekjes dood kunt gaan?’

Schrijfzondag: ‘Wist je dat je van koekjes dood kunt gaan?’

Dit stukje schreef ik tijdens november met onderstaand writing prompt. Ik bedacht hem ook voor onze bot in de Nederlandse nanochat en later realiseerde ik me: die kan ik wel voor een stukje gebruiken, dus bij dezen.

Ik stak de sleutel in het slot en gaf de deur een duw. ’Hij klemt een beetje. Heb jij daar ook last van?’ Dat laatste vroeg ik aan Flame en draaide mijn hoofd om. Flame keek naar de deur en schudde toen zijn hoofd. ’Nee, eigenlijk nooit. Misschien is de deur niet helemaal goed gezaagd. Misschien heeft niemand rekening gehouden met het feit dat hout uitzet.’
’Misschien, ik heb geen idee,’ zei ik en ik liep de huiskamer in om het raam open te zetten. De geur van versgemaaid gras waaide de woonkamer binnen en ik fronste, terwijl ik naar buiten keek. Waarom rook het om dit tijdstip ernaar?
’Wist je dat je van koekjes dood kunt gaan?’ Flame was de kamer weer ingekomen met een rol koekjes die hij ergens op had gedoken, maar ik had geen idee waar. Ik wist niet eens waar hij de rol vandaan gehaald had. Ik wist niet dat ik koekjes in huis had, ik was geen zoetekauw en eigenlijk at ik nooit zoetigheden. ’Als je je verslikt en je stikt in de kruimel, dan ga je er dood aan.’ Hij knikte alsof hij het zelf bedacht had.
’Hoe kom je aan die koekjes?’ vroeg ik, terwijl ik naar de blauwe rol in zijn handen keek. ’Oreo’s,’ las ik hardop voor, ’waarom heb ik Oreo’s in huis? Die lust ik niet eens.’
’Ikzagzeophetaanrechtliggen,’ mompelde Flame met een mond vol koek en hij sproeide me half onder.
Ik veegde de zwarte kruimels van mijn shirt. En toen keek ik hem een beetje geïrriteerd aan. ’Wat?’
’Ik zag ze op het aanrecht liggen,’ zei hij toen hij de koekjes doorgeslikt had.
’Dan zijn ze vast van Sanne en die vindt het vast niet leuk dat jij ze opeet.’ Ik trok de rol uit de handen van Flame en gooide hem op de bank. Tot mijn verrassing kwam de rol op de bank terecht in plaats van ernaast.
Anders had ik waarschijnlijk koekjespulp gehad. Oreo-soep. Natuurlijk was het een grapje dat Sanne boos zou worden. Het was niet zo dat zij boos zou worden, want Sanne was nooit zo moeilijk. Ze was de gemakkelijkste persoon die ik kende. Zeker niet als het ging om iets simpels als koekjes.
’Flauwerd.’ Flame trok een beteuterd gezicht als een kleuter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: