Schrijfzondag: Beter dan perfect

Schrijfzondag: Beter dan perfect

Ook al is het november, mijn stukjes naar aanleiding van een prompt gaan gewoon door. Deze week heb ik weer een nieuw prompt gebruikt.

‘Jouw zwaard? Mocht je willen,’ zegt hij. [Angelfall – Penryn & het einde der dagen]
‘Het is die van mij.’
Zijn ogen schieten naar het ding in mijn handen en dan kijkt hij me aan met een ijsblauw en een donkerbruin oog. Sinds ik weet hoe hij daaraan komt, doet hij geen moeite meer om het te verbergen.
Waarom hij het ooit wel heeft gedaan, is me een raadsel. Wanneer is hij eigenlijk begonnen met het dragen van lenzen? Het is in elk geval zo lang geleden dat ik vergeten was dat hij twee kleuren ogen heeft. We zijn bijna langer vrienden dan dat we leven, onze ouders kenden elkaar al voor wij het licht zagen.
‘Grapjas,’ zeg ik snuivend.
‘Nee, de naam is Q, niet Joking Coat.’
Er ontsnapt een grinnik uit mijn keel, terwijl ik het zwaard tussen mijn riem en broek steek bij gebrek aan een zwaardhouder. Die heb ik op mijn kamer laten liggen en ik weet nu dat dat niet handig is.
‘Je weet toch dat grapjas helemaal niet bestaat in het Engels in deze vorm? Net als dat wij niet doen aan dingen die onze kopjes thee niet zijn.’
‘Jij misschien niet, maar ik wel, J. Ik doe aan Joking Coats en aan kopjes thee.’ Hij doet een uitval naar het wapen en ik kan nog net naar achteren springen, al kom ik daardoor wel iets te hard tegen de muur. Een kreet van pijn ontsnapt aan mijn lippen als mijn rug pijnlijk hard tegen de muur knalt.
‘F*ck,’ grom ik, ‘dat doet zeer.’
‘Dat komt …,’ hij laat zijn stem dalen, ‘ … omdat je zo’n watje bent. Alleen watjes laten zich zo kennen. Ga je ook op de grond rollen tijdens een gevecht en janken als een baby, omdat je pijn hebt?’
Hij doet een uitval naar het zwaard, maar ik ben hem te snel af door een stap opzij te doen. Op een dreigende toon zeg ik: ‘Je waagt het verdomme niet om dat ding af te pakken. Als je dat doet …’
Hij leunt naar me toe, zijn adem is warm in mijn gezicht. ‘Nou, ik word bang nu. Ben je nu de woorden van James al vergeten? Ik ben beter met zwaarden, Sterre is beter met boeken en jij …’
‘En ik ben beter in Ollies. En Nollies,’ zeg ik snuivend. Het is raar om zulke woorden te gebruiken in een paleis dat volledig gemaakt is van ijs. Woorden die hier niet horen. Termen die in deze wereld niets betekenen, maar waar ik dagen, weken, maanden op geoefend heb om ze te beheersen tot in de puntjes. Perfectie. Beter dan perfect.

Eén gedachte over “Schrijfzondag: Beter dan perfect

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: