Schrijven: Beslissingen maken over je tweede boek

Schrijven: Beslissingen maken over je tweede boek

Ongetemd is het eerste deel in mijn serie en vertelt het verhaal van Arabella en Riley. Als je de posts rondom mijn boek gelezen hebt, is dit dan ook geen nieuws.

Tweede deel
Maar wat misschien wel nieuws is, is dat er eigenlijk nog een tweede boek over Arabella en Riley is. De mensen die het verhaal op Wattpad gelezen hebben, hebben dat deel ook gelezen. En nee, daar staat het niet meer op.

Ik had destijds het gevoel dat het verhaal nog niet af was met één verhaal, ondanks dat het woordenaantal groter was dan nu met zo’n 110.000 woorden. Het was nog niet af en ik had het idee dat ik teveel losse lijntjes had.

Uitdaging
Maar toen ik besloot: dit boek wil ik uitgeven, wist ik ook vrij snel dat ik 2 boeken in 1 deel wilde gaan stoppen en dat dat een pittige klus zou worden. Alle goede dingen, dingen waardoor je de personages beter leert kennen, alles moest samenkomen in dat ene boek, in Ongetemd.

‘Zijn twee boeken niet gemakkelijker?’
Twee boeken lijkt nu gemakkelijker, maar voor mijn gevoel was het tweede deel vrij veel herhaling en veel hetzelfde verhaal. Dat heb ik sowieso vaak met series waar twee delen over dezelfde personages gaan. Geen series zoals Harry Potter die alleen achter elkaar kunt lezen en niet los, maar met die losstaande series.
Dus waarom zou ik iets doen waar ik een hekel aan heb? Ik loop ook niet over papier met sokken aan, want dat háát ik, dus waarom wel zoiets?

Geen tweede delen-fan
Ik wil niet zeggen dat het altijd slecht is, maar dat het niet mijn voorkeur heeft, omdat ik het tweede deel toch wat minder vindt. Maar ik ben ook niet zo’n fan van tweede delen, geloof ik. Want waar de hele wereld A Court of Mist and Fury, het tweede deel in de A Court of Thorns and Roses-serie van Sarah J. Maas, he-le-maal geweldig vond, vond ik het eerste deel beter. En het derde deel.

Beter dan het geweest zou zijn
Zo’n beslissing maken is best een lastige, want wat als het verhaal dan toch nog niet af is? Maar totnutoe heb ik nog steeds het idee dat het een goede beslissing geweest is, dat het verhaal nu beter is dan het anders geworden zou zijn en ik hoop dat de lezers, jullie misschien wel, dat met me eens zijn. Ben je dat niet, dan ontvang ik graag een onderbouwde reactie waarom niet als Ongetemd uit is. 😉

Ik blijf overigens in Verwilderd, deel 2, nog wel dichtbij Riley en bij de familie Locke, want dat deel gaat over zus River en over een nog onbekende jongen, al schuifelt hij wel even voorbij in het eerste deel in een van Arabella’s hoofdstukken. Maar dat boek verwacht ik pas in 2019 af te hebben, dus dat duurt nog even.
Eerst Ongetemd maar! 😀

Eén gedachte over “Schrijven: Beslissingen maken over je tweede boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: