Schrijven: ‘Dit verhaal is te goed om niet te schrijven’

Schrijven: ‘Dit verhaal is te goed om niet te schrijven’

Misschien heb je het gezien, misschien heb je het gemist, maar: Ik stond in de lokale krant. Voor mij was het niet zo’n schok, want ik heb ze immers zelf benaderd, het artikel geschreven en de foto gemaakt (oké, mijn moeder), maar toch vond ik het tof. En ik vond het te zonde om het hier niet te melden.

‘Dit verhaal is te goed om niet op te schrijven.’

Zeist – Ongetemd vertelt het verhaal van twee jonge mensen die allebei in een nieuwe fase zitten en aan de toekomst denken, maar tegelijkertijd moeten zien om te gaan met gebeurtenissen uit het verleden. Auteur Liz Hartevelt (32): ‘Ik kreeg het idee tijdens een Role Playing Game en wist: dit moet ik opschrijven, want dit is te goed om te laten gaan.’

Hoelang schrijf je al?
Liz: ‘Zolang ik me kan herinneren. Vroeger verzon ik al hele verhalen bij tekeningen, dus toen ik eenmaal wist hoe ik pen en papier moest gebruiken, bloeide de liefde snel op en is ook nooit meer overgegaan. Ongetemd is mijn officiële debuut.

Hoe combineer je dat met je werk als postbezorger?
Ik ben ook postbezorger in het centrum van Zeist, maar het is allang geen fulltime baan meer. Schrijven kan ik er dus perfect naast doen. Het is ook een mooie inspiratiebron. Zo zijn namen op brievenbussen vaak een trigger voor een verhaal. Inspiratie komt ook op de gekste plekken, dus ik ben vaak met mijn verhaal bezig onderweg. Mensen zien en bewegen vormen het ideale tegenwicht van alleen zijn achter de laptop.

Waar speelt het boek zich af?
Ongetemd speelt zich af in het centrum van Utrecht. De meeste locaties uit het boek bestaan dus ook gewoon, zoals bijvoorbeeld de pub Florin. Ik heb voor Utrecht gekozen, omdat ik de stad goed ken en omdat er een fijne sfeer hangt. Als het boek zich in Zeist af zou spelen, zou het waarschijnlijk te persoonlijk worden, dus dit vind ik een goed compromis.

Waarom heb je het boek geschreven?
Ik heb het boek vooral geschreven, omdat het verhaal te goed was om niet verteld te worden. Het gaat over beladen onderwerpen, zoals zelfbeschadiging, maar toch is het niet zwaar. Het is een boek van nu. Benieuwd geworden? Het is te koop in je online boekhandel of via www.pluizenbolboeken.nl.

Mocht je deze blogpost liever als krantenartikel willen lezen, dan kan dat hier. Op de derde bladzijde vind je het artikel. Grappig is dat al een aantal mensen me herkend hebben. Behalve mijn collega, die twijfelde of ik het wel was, haha. Nou ja, kan me er iets bij voorstellen, want tijdens mijn werk draag ik en geen los haar en geen/nauwelijks make-up. 

Eén gedachte over “Schrijven: ‘Dit verhaal is te goed om niet te schrijven’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: