Schrijven: Even over NaNoWriMo

Schrijven: Even over NaNoWriMo

Ik weet het: sla me maar. Ik zou elke week netjes een update doen over die week zoals ik al een paar jaar doe, maar na de eerste week besefte ik me dat ik daar helemaal geen zin in had en ik probeer vooral dingen te doen waar ik zin in heb (belasting betalen en werken uitgezonderd).

Onderschatten
Daarnaast heb ik het een beetje onderschat deze november om de simpele reden dat ik een van de mensen was die de Nederlandse regio moe(s)t leiden. Dat deed ik vorig jaar ook al wel natuurlijk, maar ik vond het desondanks toch behoorlijk pittig. Ik werd dit jaar gewoon een beetje teveel overspoelt met van alles en nog wat.

En volgend jaar gaat dat zeker niet minder worden, maar dat weet ik nu. Het is leuk, maar pittig. Zeker omdat de Nederlandse regio behoorlijk groot is – een van de grotere in de NaNo-community en ook zeker een actieve regio. Klinkt misschien gek, maar dat komt vooral omdat wij een heel land zijn en de meeste regio’s maar een bepaalde plaats of een klein gebied.

Inmiddels zijn de eerste dingen voor volgend jaar besteld in de hoop dat alles op de Kick Off 2018 vlekkeloos zal verlopen.

Alleen als ik iets kwijt moet
Dus ik weet ook dat ik niet echt updates op mijn site ga geven over hoe NaNoWriMo gaat, alleen als ik iets kwijt moet. Want zo werkt het niet meer. Ik blog voor de lol, niet om het moeten. En dat heb ik me afgelopen maand weer eens beseft. Dat ik niet alles moet willen, maar ook aan mezelf moet denken. Daarnaast was het afgelopen maand op privé-gebied ook meer stress dan afgelopen jaren met mijn moeder en een kat die ineens suikerziekte heeft en lastig in te stellen is.

‘Ik ga niet echt veel meer schrijven dan 50.000,’ said no one ever

Wel gehaald
Overigens heb ik die 50.000 uiteraard wel weer gewoon gehaald en zeker een leuke maand gehad met verschillende schrijfbijeenkomsten op verschillende plekken in het land. Ook schreef ik nog een piepklein stukje in de Ziggo Dome (dat doe je tijdens het wachten voor een concert in november), terwijl ik wachtte op Kensington (vette show trouwens).

Nu moet ik alles terug gaan lezen en dat wat goed is gaan omtoveren tot een eerste versie van Ongetemd #2, terwijl ik wacht op al het commentaar van de proeflezers over deel 1. Ongetemd #2 hoop ik volgend jaar af te hebben en meteen te herschrijven, maar ik ga in elk geval mijn best doen en met volle vaart vooruit.

Hebben jullie meegedaan en het gehaald? Of roepen jullie elk jaar: ‘volgend jaar doe ik echt mee!’?

Eén gedachte over “Schrijven: Even over NaNoWriMo

  1. Wel meegedaan de eerste weken, niet gehaald. Ik merkte dat het schrijven met ‘tijdsdruk’ even niet goed voor me was, dus ik ben gestopt. Erg jammer, want ik geniet normaal superveel van nanowrimo, maar ik moet ook voor mezelf zorgen ūüėČ Misschien volgend jaar weer.
    Jantine onlangs geplaatst…Lezen en wat ik nu leesMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge