Schrijven: Personages indelen aan de hand van de HP-houses

Schrijven: Personages indelen aan de hand van de HP-houses

Harry Potter: misschien heeft niet iedereen het gelezen, maar ik denk dat 95% van de wereldbevolking op zijn minst weleens van de tovenaarsleerling gehoord heeft. En men weet ook dat de personages in de boeken ingedeeld worden in verschillende huizen, afdelingen. Allemaal geen nieuwe dingen voor de meeste lezers. Maar heb je er weleens over nagedacht dat je de kwaliteiten van de huizen ook kunt gebruiken voor je eigen personages als je schrijft?

Voor sorteerhoed spelen
De personages in Harry Potter worden niet ingedeeld om hoe slim ze zijn, maar om wie ze zijn en dat kun je ook doen met jouw personages. Kunnen ze aan tafel zitten bij Harry, Ron en Hermione/Hermelien of passen ze toch meer naast Draco?

Gryffindor
Gryffindor values courage, bravery, nerve, and chivalry.

Hufflepuff
Hufflepuff values hard work, patience, justice, and loyalty.

Ravenclaw
Ravenclaw values intelligence, creativity, learning, and wit

Slytherin
Slytherin values ambition, cunning, leadership, and resourcefulness; the Sorting Hat said in Harry Potter and the Philosopher’s Stone that Slytherins will do anything to get their way.

bron: Wikipedia

Het klinkt misschien een beetje stom en zelfs een beetje of je een fanfiction gaat schrijven als je dit gebruikt, maar dat is het niet. Denk maar eens gewoon heel diep na bij welk huis je je personage in zou delen. Op die manier leer je je personage nog beter kennen en wordt hij alleen maar echter voor de lezer.

Waar ik de belangrijkste personages uit Ongetemd in zou delen
Als ik het zou doen met de belangrijkste personages in Ongetemd, zou het als volgt zijn:
Riley: Gryffindor
Arabella: Ravenclaw
River: Slytherin
Sam: Hufflepuff
Leah: Slytherin
Miles: Slytherin
Taco: Ravenclaw

Ik moet wel zeggen dat sommigen nog best lastig waren, haha. Taco vond ik lastig, net als Riley. River, Sam, Leah en Miles vond ik daarentegen vrij gemakkelijk. Wel grappig dat ik toch drie personages in Slytherin heb zitten, die had ik niet aan zien komen. Riley zou trouwens ook nog wel bij Slytherin kunnen passen, net als River ook wel naar Gryffindor neigt. Maar Sam is absoluut geen Slytherin en dat geldt ook voor Arabella. En Leah past dan absoluut niet bij Hufflepuff.

Niet zo zwart-wit
Natuurlijk is het niet zo zwart-wit, want ik ben een Ravenclaw, maar herken me ook in Hufflepuff (justice, hard work, loyalty) en in Gryffindor (courage en nerve). En dat geldt net zo goed voor je personages, want hoe echter, hoe minder ze zwart-wit ze zullen zijn. Waarschijnlijk herkent ieder mens zich in allemaal wel.

Heb jij weleens je personages ingedeeld in de verschillende huizen van Harry Potter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: