Schrijven: writers:community

Schrijven: writers:community

Schrijven: Ik vind het heerlijk om te doen. Oké, meestal dan, soms vind ik het maar vervelend en probeer ik het te ontwijken zoals nu. Maar het is ook nogal eenzaam soms. Bij een voetbalclub speel je met een team en moet je samen tot een resultaat komen. Bij schrijven zul je dat toch echt alleen moeten doen, zeker in het begin.

Maar gelukkig ben je niet de enige schrijver, want er schijnen zo’n 1 miljoen mensen te schrijven. Sommige mensen voor de lol, maar de meeste mensen hopen toch ooit een boek te schrijven en uit te brengen. Alleen: waar vind je schrijvers? Natuurlijk vind je ze op plekken als social media en in november tijdens de National Novel Writing Month, maar ook bij de writers:community, een initiatief van Joyce Spijker en waar verschillende schrijvers zich bij aangesloten hebben zoals Chinouk Thijssen en Chantal van Gastel. Ik vind het leuk om de mensen achter de verhalen te leren kennen.

Wat een gemeenschap kan doen

writers:community is een plek waar beginnende en gevorderde schrijvers een plek vinden en waar het alleen maar over schrijven gaat. Zelf schrijf ik al heel lang en was dan ook erg benieuwd wat ik aan zou treffen op de site. Helaas was ik te laat voor de eerste early birds. Gelukkig kreeg ik een kans door de site tijdelijk te proberen en daar is deze blog dan ook uit ontstaan. Een proefabonnement in ruil voor een artikel. Oftewel: #spon.

De layout van de site

Een community kan zoveel doen tijdens het schrijfproces. Het is de plek waar je virtuele dansjes kunt doen, maar ook waar je kunt mopperen als het even niet zo goed gaat met schrijven. Natuurlijk kun je klagen tegen niet-schrijvers, maar die zullen dat toch minder goed snappen. En dan ben je dus perfect op je plek in deze community.

Ik heb overal en nergens groepjes schrijvers – een chat met vooral Nederlandse schrijvers, een internationale Skypegroep -, maar toch is de writers:community een aanvulling, want hier zitten weer andere mensen. Het voelt eigenlijk of ik in een warm bad gestapt ben.

Duidelijke layout

De writers:community heeft een cleane, duidelijke layout met kleur als zwart, grijs en blauw. Je kunt er van houden of je doet het niet, maar het is wel overzichtelijk met kopjes bovenin. Daarnaast zie je wat je op de site allemaal kunt verwachten voor een bedrag van 9,95 euro per maand:

  • Cursusmodules basis
  • Challenges
  • Motivatie en productiviteit
  • Marketing en branding
  • Events
  • Toegang tot redacteuren en vormgevers
  • Connecten met andere schrijvers
  • Iedere maand opzegbaar

 

Daarnaast kun je upgraden. Dit is wat op de site staat:

Upgrade waar nodig
Wil je meer? Dat kan! We hebben masterclasses om de diepte in te gaan, redacteuren die je werk nakijken en speciale events die je kunt bezoeken. Ben je al aardig op weg en zoek je meer diepgang, dan zijn deze extra services betrouwbaar en gemakkelijk met 1 klik geregeld.’

Themamaanden

Elke maand is er een ander thema. In augustus is dit bijvoorbeeld afgewezen worden bij een uitgever. Voor de een wat interessanter dan voor de ander. Voor mij is dit onderwerp bijvoorbeeld wat minder, omdat ik maar een keer (volledig terecht) ben afgewezen en daarna nooit meer.

Modules en masterclasses

Ook kun je kiezen voor verschillende modules op writers:community. Op dit moment zijn er drie toegankelijk: bloggen, non-fictie en fictie. Hier is het duidelijk dat de site nog in aanbouw is en dat er nog veel meer op zal komen. Zelf deed ik de module fictie. Iets dat voor mezelf niet heel leerzaam was, maar zeker wel voor schrijvers die minder lang bezig zijn.

Wat ik wel een minpunt vind, is dat de masterclass fictie alleen filmpjes zijn. Oké, en er is een werkboek met opdrachten, maar er wordt alleen in filmpjes het hoe en wat uitgelegd. Zelf hou ik niet zo van filmpjes, dus het zou fijn als het ook uitgeschreven was.

Ik vind vooral de groep en het forum van writers:community erg fijn en erg vriendelijk tegen nieuwe mensen. Ik denk ook wel dat ik er nog een tijdje blijf hangen.

Ik kreeg een proefabonnement in ruil voor een artikel over de writers:community, maar uiteraard heeft dat mijn mening niet beïnvloed.

Eén gedachte over “Schrijven: writers:community

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge