Story Cubes

Story Cubes

Story Cubes. Naar aanleiding van dit blogje bestelde ik de vierkante dobbelsteenachtige blokjes, omdat ik toch wel heel erg nieuwsgierig was naar die blokjes. Ik koos de groene versie (er zijn er nog meer), omdat ik die er het leukste uit vond zien. Ook zat er een paddenstoel bij en ik houd van paddenstoelen. Met deze negen dobbelstenen met plaatjes kun je een verhaal maken. Door ze achter elkaar te leggen ontstaat er dan een verhaal(tje), afhankelijk van hoe groot je het wilt hebben.

Van de plaatjes bovenin kun je bijvoorbeeld maken:

Ik ben het laatste puzzelstukje hier in het paleis om de kroon te stelen. Niemand die weet dat ik degene ben die dat ding uiteindelijk zal stelen. Ik weet precies waar ze moeten zoeken: Onder de stoelen met de muzieknoten, naast de cactus. Ik schuif mijn vikingenhelm nog wat steviger op mijn hoofd, want als het ding valt, dan maakt dat een heleboel lawaai en dat wil ik niet. De missie zou in gevaar kunnen komen.
Ik loop achteruit en knal dan tegen Oscar aan. Oscar, de houten olifant van Tova die ze meegenomen heeft uit India. Ze wordt woest als ze weet dat ik tegen het beeld aangelopen ben, zelfs als het niet eens beschadigd is.
Naast het beest ligt een olifant waaruit een paddenstoel zakt…

Het hoeft niet per se in deze volgorde natuurlijk, al heb ik dat wel even gedaan. Oorspronkelijk is het voor kinderen, maar ik vond het ook wel grappig.

Er zijn trouwens nog meer setjes van en ik heb besloten dat als ik ze veel gebruik, ik de andere setjes ook mag kopen. Ik wil ze gaan gebruiken wanneer ik bijvoorbeeld vastzit in een verhaal en ik ben heel benieuwd of het gaat werken…

Het is trouwens ook leuk wanneer je bijvoorbeeld op kamp gaat of iets anders schrijfsgerelateerd gaat doen. Ze zijn officieel voor kinderen, maar niet alleen kinderen hebben fantasie nodig. Het kan ook prima gebruikt worden door volwassenen, al is het een leuk cadeautje wanneer je wilt kinderen creatiever worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: