Teveel plots, kan dat?

Teveel plots, kan dat?

Een plot is waar je verhaal op draait. Men noemt het ook wel de rode draad in een verhaal. Sommige schrijvers krijgen er misschien twee per jaar, ik heb dagen dat er vier nieuwe rode draadjes naar me toegegooid worden. Op één dag inderdaad.

Ik dacht dat ik 2 mooie plots had -inclusief zelfgemaakte covers- voor NaNoWriMo en een fanfiction als back-up voor wanneer ik klaar ben met de andere twee verhalen (niet erg waarschijnlijk).
Mijn verhalen zouden dit worden:

1. Memorya #2: De cirkel van vijf

Sterre, Julian en Quinten weten nog lang het hele verhaal niet, maar ze weten wel dat ze niet bepaald normale tieners zijn. Hoeveel tieners kunnen bijvoorbeeld gedachtenlezen? Hoeveel tieners kunnen een wereld verwoesten, omdat ze simpelweg verliefd zijn op elkaar?

Het drietal heeft elkaar harder nodig dan ooit in een onbekende wereld vol gevaren, maar tegelijkertijd kunnen ze niet anders dan elkaar negeren. Het lot van Memorya ligt in hun handen, ligt in de handen van drie tieners met speciale gaven die niet weten hoe sterk ze worden als ze hun gaven bundelen en hoe verwoestend het bundelen van krachten is voor het achter de poorten verborgen Memorya. En wat dacht je van de kracht die in één kus tussen twee geliefden zit?

Het tweede deel in de Memorya-serie

*

2. De Tijddraaiers 2: Zwart als Bloed

De zestienjarige Isa Hart is een tijdreiziger en ze kan wat de naam al zegt: Door de tijd reizen. Het lijkt vrij eenvoudig om een beetje door de tijd te wandelen, maar het klinkt gemakkelijker dan het is. Zeker wanneer mensen uit zijn op jouw bloed, jouw leven. Daarbij is niets wat het lijkt en dat geldt ook voor Isa’s leven: Niets is inderdaad wat het lijkt en de wereld is een plek vol geheimen.

Om de situatie nog complexer te maken: Isa is verliefd op haar stiefbroer, maar heeft een verzonnen relatie met een wereldberoemde acteur die ook een tijdreiziger is en aan de kant van de vijand staat. Maar is hij ook de echte vijand?

Het tweede deel in De tijddraaiers-serie.

*

Back-up verhaal

3. Opgejaagde schaduwen (over de titel ben ik nog niet uit)

Livia Greenash is een Shadowhunter*. Ze heeft een moeder die Shadowhunter is en haar vader is een mundane*, maar het bloed van de Shadowhunters is overheersend. Haar moeder wordt verstoten vanwege de relatie met een mundane. Maar haar kinderen niet. Livia is dus Nephilim, een halve engel. Vanaf haar twaalfde woont ze in het Utrecht Institute, samen met andere kinderen die bijvoorbeeld wees geworden zijn en wordt ze opgeleid tot Shadowhunter. Één van die kinderen is Chase Blackraven waarmee ze bevriend raakt.

Livia ziet het niet zitten om de rest van haar leven op demonen te jagen en om waarschijnlijk jong te sterven. Als ze zestien is gaat er dan ook vandoor en ze is vastbesloten om niet meer terug te keren zolang ze op demonen moet jagen en niet zelf kan kiezen. Maar je kunt niet altijd kiezen om dingen niet te doen en je afkomst kun je ook niet negeren.

*Ik houd de Engelse termen aan, omdat ik de Nederlandse niet leuk vind, maar ik ben te traag om het in het Engels te schrijven. Het is een fanfic in de wereld van Cassandra Clare, niet met de personages van Cassandra.

Een fanfic over de wereld in The Mortal Instruments en The Infernal Devices. 🙂

*

Alleen nu is er een nieuw oud verhaal opgedoken dat eigenlijk ook heel graag geschreven wil worden.

4. Lynden Academy (werktitel)

Crystal Blue Monday – Blue – haat haar naam. Ze zit op een kostschool die eigenlijk vooral voor rijke mensen is. Blue komt er min of meer per ongeluk terecht, omdat ze veel te veel spijbelt op de middelbare school. Op de kostschool, de Lynden Academy, ontmoet ze haar beste vriend Charlie – Tuesday -, één van de vele rijke kinderen op school. Ze deelt een kamer met beste vriendin Skylar en haar leven is normaal tot Skylar ineens niet meer op de telefoontjes van haar vrienden reageert…

Dus ja: Teveel plots kan absoluut. Wat moet ik hier nou weer mee? *Gromt*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: