Voorbereiding op NaNoWriMo: Inspiratie vinden en houden

Voorbereiding op NaNoWriMo: Inspiratie vinden en houden

Inspiratie is iets ongrijpbaars voor veel mensen en men snapt niet hoe je eraan komt. Ik moet zeggen dat ik het eerlijk gezegd ook niet weet.

Er zijn dagen dat ik niets kan schrijven, dat het gewoon niet wil. En er zijn dagen dat het mijn toetsenbord uitvliegt. Vandaag is zo’n dag. Ik schrijf dit stukje namelijk op 27 augustus en dit is inmiddels al stukje nummer acht vandaag.

Heb ik iets bijzonders voor die inspiratie moeten doen? Nee, het was er gewoon ineens en ik besloot er gebruik van te maken.
Dat is voor mij iets heel belangrijks: maak gebruik van die inspiratie wanneer je het hebt, ook al heb je al vijfduizend woorden geschreven. Misschien gaat het morgen wel minder goed.

Inspiratie vinden
Ernaar zoeken werkt niet en achter je computer naar een knipperende cursor zitten staren, werkt ook niet voor mij. Voor sommige mensen werkt bijvoorbeeld een borrel, voor mij niet. Ik word alleen duizelig van borrels.

Voor mij werkt afstand van het verhaal nemen het beste. In november neem ik ook altijd voldoende tijd voor mezelf naast het schrijven. Ik lees nog gewoon, ik slaap voldoende. Regelmatig duikt er namelijk inspiratie op in mijn dromen.
Ik denk wel dat ik hiermee mezelf gelukkig mag prijzen.
Inspiratie komt bij mij vooral tijdens wandelen en reizen, dus ik probeer om altijd iets bij me te hebben waar ik dingen in op kan schrijven.

Tips om inspiratie te vinden
Lees
Kijk naar de mensen in een kroeg en hou een aantekenboekje bij. Wat doen ze? Welke geheimen zouden ze hebben? Misschien heeft die meneer met dat sikje wel iemand vermoord en is dat meisje met dat hoedje wel verliefd op haar beste vriendin

Neem afstand

 

2 gedachten over “Voorbereiding op NaNoWriMo: Inspiratie vinden en houden

  1. Haha, mooi stukje, ook! Kijken naar mensen doe ik zelf ook graag! Ik kom er nu pas achter dat ik het niet genoeg doe, want ik weet even niet hoe mijn personages zich moeten gedragen m.b.t. ticjes/gewoontes. Dus nu ben ik ontiegelijk op mensen aan het letten. Sommige mensen zitten aan hun neus, anderen krabben in hun nek, een ander trekt met zijn mond etc.. Allemaal bruikbare dingen, allemaal mooie dingen. =) En inderdaad, afstand nemen is vaak ‘t beste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: