Waarom Pinterest zo fijn is als je schrijft

Waarom Pinterest zo fijn is als je schrijft

Hoe je het ook wendt of keert: Pinterest is bijzonder. In elk geval voor mij. Misschien omdat ik het fijn vind om een prikbord vol te prikken met punaises. Zo eentje van kurk inderdaad. Het nadeel daarvan is dat je dingen uit moet printen en een kleurenprinter moet hebben. Bij Pinterest hoeft het niet en je kunt oneindig veel foto’s pinnen. Zie je je al de muur volhangen? Dan is Pinterest toch echt een beter alternatief.

Waarom het geweldig is
1. Je kunt je eigen boards maken voor je verhalen. Dat kunnen ook verborgen boards zijn, zodat niemand ziet dat je twintigduizend foto’s van Alex Turner en Alex Pettyfer opslaat. Jij kunt er niets aandoen dat je mannelijke personages daarop lijken en dus is het helemaal geen probleem als je achter je computer zit te kwijlen op foto’s van knappe mannen. ‘Da’s research,’ kun je dan zeggen.

2. Sfeerbeelden bij elkaar op een board. Wat als je vastzit? Kijk even naar je Pinterest en je voelt meteen weer de inspiratie voor je verhaal. Heb je eigenlijk al wat gedaan met dat verlaten huis dat je drie weken geleden gepind hebt? Bovendien vinden je fans (want je wordt natuurlijk een bestsellerauteur) het leuk om te zien waar jij die bestseller op gebaseerd hebt.

3. Je kunt zoveel boards maken als je zelf wilt. Tien? Twintig? Honderd? Allemaal prima. Nou ja, misschien zit er wel een limiet aan, maar dat heb ik nog niet gevonden

4. Je hebt alles netjes en overzichtelijk bij elkaar en je kunt het per onderwerp verdelen. Of welke andere volgorde je ook maar aan wilt houden.

5. Soms vind je er nieuwe mensen en doe je er nieuwe contacten op. Belangrijk is wel dat je mensen volgt die ook een beetje veel pinnen, anders kijk je de hele tijd alleen maar tegen je eigen pins aan.

Een deel van een board van mij

6. Inspiratie overal! Ik heb meer dan eens inspiratie opgedaan dankzij Pinterest en ik heb nog weleens een plaatje in een verhaal verwerkt. Nou ja, het idee van zo’n plaatje dus. Het kan dus heel fijn zijn als je vastzit.

7. Zoek je hoe je een perfecte schurk kan beschrijven? Je kunt het op Google intikken, maar je kunt het ook op Pinterest intikken. Wedden dat je dan heel wat links krijgt naar artikelen en blogposts erover?

8. Het is handig om aan anderen te laten zien hoe je ‘toch aan al die rare ideeën komt.’ In je hoofd kan niemand kijken, op je Pinterest-board wel.

9. Ergens is het best leuk om te zien dat andere mensen jouw dingen delen.

En waarom het niet zo fijn is
Het leidt af. Voor je het weet ben je zes uur verder en heb je alleen plaatjes gepind, maar geen letter geschreven. Daar moet je wel voor waken, want anders is het ineens niet meer zo fijn. Er zijn ook genoeg schrijvers die het niet gebruiken, omdat ze het bijvoorbeeld te onoverzichtelijk vinden en daar kan ik me iets bij inbeelden. Soms is het ook wel een beetje chaotisch, maar daar moet je doorheen kijken.

2 gedachten over “Waarom Pinterest zo fijn is als je schrijft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: