Wanneer ik het meeste schrijf

Wanneer ik het meeste schrijf

Ik vond het idee voor dit onderwerp bij Femke en eigenlijk vind ik het wel leuk om er aandacht aan te besteden, want wanneer ben ik nu het productiefste en heb ik het minste last van een writersblock? Dit is bij iedereen natuurlijk anders en ik wilde graag vertellen hoe het bij mij zit!

Zomer = veel tijd
Toen ik nog op school zat in de tijd dat we met knopen betaalden en paard en wagen hadden, had ik altijd minstens zes weken verveling voor me liggen in de zomer. Ik ging niet op vakantie naar een warm land (en dat was oké) en kwam niet zoveel verder dan Balkonia, terwijl ik met 30 graden in een hoodie liep omdat ik me schaamde voor mezelf.
En dat was het moment dat ik veel had kunnen schrijven in theorie, want als puber was ik al druk bezig om de nieuwe Carry Slee te willen worden. Maar ik deed het nooit. Nooit. Ik vraag me nu trouwens af wat ik in mijn zomervakanties deed. Lezen, denk ik?

Dit is dan wel weer een zomervoordeel

Oranje, rode, gele blaadjes
Ik vind de zomer een dra-ma. Alles boven de 20 graden is te warm en vind ik afzien. Ik ben jaloers op de mensen die het niet warmer hebben en ik zal niet gauw naar Spanje gaan in de zomer. Dit is ook meteen de tijd dat er vrijwel niets uit mijn handen komt. De zomer is mijn grote schrijfdip, is de tijd dat ik blij mag zijn als ik tienduizend woorden in een maand red.

Nee, ik ben een echt herfstmens. De winter en de lente vind ik ook wel redelijk, maar de herfst is waar ik voor leef. Dat is mijn tijd, de tijd waarin ik opbloei. Een herfst waar het 10-15 graden is met veel gekleurde blaadjes op de grond, af en toe flinke regenbuien, koppen thee bij de verwarming die weer aan moet omdat het echt te kil wordt in de avond (zomeravonden zijn ook oké trouwens. Als je buiten kunt zitten) en Harry Potter herlezen onder het dekbed met een bakje kruidnoten binnen handbereik. Als ik dit zo typ, krijg ik er meteen zin in haha.

De herfst is ook de tijd waarin ik het meeste schrijf. Deels door NaNoWriMo dat redelijk aan het einde valt, deels omdat het dan lijkt of ik weer energie heb voor iets omdat ik langer en beter slaap. In de zomer moet ik blij zijn met 7 uur slaap op een nacht. Mijn motor begint te draaien als de blaadjes geel, oranje, rood kleuren en slaat af als de zon genadeloos de mensen teistert die in de volle zon lopen.

Niet verhuizen
Ik denk ook dat ik maar niet moet verhuizen naar landen waar het altijd warm is, want dan schrijf ik vast nooit meer iets. Maar altijd herfst zou ik dan ook weer niet willen. Ik hou van de afwisseling in Nederland, van andere seizoenen. Als het altijd herfst zou zijn, zou mijn schrijven er vast ook niet beter op worden.

Ik vind het wel grappig dat ik meteen wist wat mijn favoriete schrijfseizoen was toen ik het blogje van Femke las.

Wat is voor jullie het seizoen dat je het meest productief bent?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: