Wat ik doe met het geld dat ik verdien met Ongetemd

Wat ik doe met het geld dat ik verdien met Ongetemd

Als je rijk wilt worden, moet je niet de ambitie hebben om schrijver te worden. Natuurlijk zijn er auteurs die schathemeltjerijk worden met hun boeken, maar de J.K. Rowlings zijn helaas een uitzondering in schrijfland. Natuurlijk droom ik daar ook van, maar ik weet dat het simpelweg niet realistisch is en dat is niet erg. Ook zonder rijk te worden, wil ik nog steeds schrijven. Het is mijn manier om de wereld beter te begrijpen, om alles te verwerken. Het is mijn manier om met alles om te gaan.

Dromen van die bestseller
Natuurlijk droom ik van een bestseller en natuurlijk droom ik van vertalingen in alle landen die je maar kunt bedenken, maar dat wil niet zeggen dat het ook moet of zal gebeuren. En ergens zou me dat ook doodeng lijken als dat het geval is. Ineens moet je echt presteren en wordt de druk wel heel hoog.

Zolang ik de kosten eruit haal en er een beetje aan verdien, ben ik blij.

De kosten eruit
Met elk verkocht boek komt er geld binnen (miljonair ben ik nog niet). Eerst moeten de kosten eruit, dus voorlopig heb ik nog helemaal geen winst en dat vind ik ook niet erg, want dat had ik absoluut niet verwacht op dit moment. Bij elk verkocht exemplaar van Ongetemd geld opzij voor meneer de belastinginspecteur. Dat is ongeveer een derde van het bedrag. Als je onder een bepaald bedrag blijft, hoef je dit geloof ik niet af te dragen, maar better safe than sorry, dus het gaat mooi allemaal apart.

Investeren in Verwilderd
Maar er is nog een reden waarom ik het apart zet: voor Verwilderd, het tweede deel, moet ik ook weer kosten maken. Daar verwacht ik ook weer tussen de 1000-1200 euro aan kwijt te zijn en dan is het fijn als het geld er gewoon is. En natuurlijk hoop ik dat al die investeringen tot winst gaan leiden, maar voorlopig zal dat nog niet gebeuren en dat is ook helemaal niet erg.
Zolang ik de kosten eruit haal en er een beetje aan verdien, ben ik blij.

Zouden jullie uitgeven in eigen beheer ooit overwegen?

Dit artikel verscheen eerder op Pluizenbol Boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge