Wat zijn mijn tien schrijfconfessions?

Wat zijn mijn tien schrijfconfessions?

Eerder schreef ik al over mijn bookconfessions, nu eentje over mijn schrijfconfessions. En als jullie gek worden van de artikelen over schrijven: volgende maand zal het ook weer meer over boeken gaan op mijn blog.

1. Ik denk altijd dat ik het boek zelf ook zou kunnen schrijven. Misschien is dat wel erg arrogant om te denken, waarschijnlijk wel (Sorry als het nu stinkt naar eigendunk). Maar ik bedenk de verhalen niet voor ze geschreven zijn.
2. Ik kan overal inspiratie vinden en soms heb ik zoveel inspiratie dat ik niet kan schrijven. Dat is raar, maar goed, dat ben ik ook.
3. Ik maak regelmatig boekgerelateerde grapjes (die mensen dan niet snappen).
4. Ik lees vaak eerst het einde van een boek.
5. Ik wil nog eens een fanfic van The Mortal Instruments schrijven, maar dat wil ik in het Engels doen. En dat zal niet over de personages van Cassandra Clare gaan, maar meer over de nephilim zelf. Ik kan niets met personages die al door een ander bedacht zijn. Daarom kan ik ook geen fanfic van Fred & George Weasley van J.K. Rowling schrijven. Helaas, want dat wil ik eigenlijk ook nog eens doen.
6. Een van mijn favoriete eigen bedachte personages is toch wel Quinten uit mijn Memorya-serie, ook al is hij nogal een feestbeest.
7. Stiekem vind ik mijn eigen personages geweldig en sommige vind ik ook echt grappig. Dan denk ik: komt dat uit mijn hoofd?
8. Ergens zou ik best een jaar niet mee willen doen aan NaNoWriMo, maar dat gaat gewoon niet. Ik moet elk jaar meedoen. Het is een soort verslaving!
9. Ik heb al een novel met de hand geschreven, maar ik zou er ook graag nog eens één op de typemachine doen. Dat lijkt me echt geniaal. Nadeel: typemachines maken veel herrie en de linten zijn best prijzig.
10. Ik vind het altijd superleuk als mensen me complimentjes geven over mijn schrijfsels en dan denk ik: zie je wel, ik kan best schrijven. Dit is zowel arrogant als onzeker zijn, denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge