Top Ten Thursday: Top 10 Boeken die ik aanraad aan vrienden

Top Ten Thursday: Top 10 Boeken die ik aanraad aan vrienden

Elke donderdag is er een Top Ten Thursday bij De Lady Library.

Deze week is het de top 10 boeken die ik aanraad aan vrienden. Ik heb een top 10, maar niet op volgorde. Ik doe niet aan lijstjes met een duidelijke nummer 1, 2, 3 etc.

1. The Fault in Our Stars/Een weeffout in onze sterren – John Green
“Hazel is een tiener, maar geen gewone tiener. Ze is namelijk een doodzieke tiener en door een medicijn wordt haar leven gerekt voor onbekende tijd. Ze is drie jaar eerder opgegeven, maar leeft nog steeds. Op een dag komt ze Augustus tegen die kanker heeft verslagen, al is hij daarbij wel een been verloren.
Vanaf het moment dat ze elkaar ontmoeten hebben ze een chemie waardoor ze elkaar aantrekken als twee magneten, maar Hazel wil niemands tijdbom zijn.”

2. Bloodlines/De alchemisten – Richelle Mead
“Sydney Sage is een alchemist en haar soort weet alles van de vampierwereld die zij moeten beschermen. Sydney is trouw aan de alchemisten, houdt de vampieren op afstand en vindt die wezens maar niets. Tot ze ontdekt dat vampieren niet zo erg zijn als ze altijd dacht.
Ze helpt een verdachte dhampier ontsnappen en dat leidt tot woede van de andere alchemisten: Vampieren zijn niet natuurlijk en gevaarlijk bovendien. Ze heeft geheuld met de vijand en erger kan niet. Aan wie is Sydney eigenlijk loyaal?”

Eigenlijk raad ik deze hele serie aan. Richelle Mead schrijft goed en je wordt in het verhaal meegezogen. Waar ik Sydney in Vampire Academy maar matig vond, vind ik haar in haar eigen serie wel erg leuk. Mijn favoriet is boek drie, The Indigo Spell, en ik ship bepaalde personages heel erg. Ik zal niet verklappen wie ;-).

3. Cinder – Marissa Meyer
“Mensen en androids leven in de straten van Nieuw Peking, gebouwd op het huidige Peking. Onder de bevolking heerst een dodelijke ziekte.
Cinder is een getalenteerd monteur en een cyborg, niet volledig menselijk. Ze is een tweederangsburger en kent haar eigen verleden niet. Ze woont bij haar stiefmoeder en -zussen en wordt met de nek aangekeken. En dan duikt prins Kai op die voor meer zorgt dan een sprankje hoop.”

Cinder is deel 1 in The Lunar Chronicles en gebaseerd op Cinderella, Assepoester. Ik vind het heel erg origineel om een verhaal te baseren op de bekende sprookjes, maar met een flinke twist. Ik vind het jammer dat ik deze serie niet eerder ontdekt heb!
Scarlet, deel 2, en Cress, deel 3, vind ik ook erg leuk trouwens. Winter, deel 4, komt volgend jaar uit.

4. Hart van inkt – Cornelia Funke
“Meggie is dol op verhalen en op boeken, net als haar vader Mo. Toch heeft Mo nooit iets willen voorlezen, in al die lange jaren sinds Meggies moeder op een raadselachtige manier is verdwenen. Door een man die opduikt slaan Meggie en haar vader Mo op de vlucht.”

Dit is een eerste deel in een serie die volgens mij vrij onbekend is en eerlijk: In het begin is het wat kinderachtig, maar naarmate je vordert in de serie verandert dat.

5. Het noorderlicht – Philip Pullman
“Lyra is een meisje van elf die niet weet wie haar ouders zijn. Ze groeit op in Oxford, samen met haar vriend Roger. Op een bepaald moment verdwijnt deze jongen. lyra is vastbesloten om haar vriend terug te vinden met alle gevolgen van dien. Ze wordt verraden, achternagezeten en ze blijkt over een gave te beschikken.”

Deze serie heeft ervoor gezorgd dat ik fantasy ben gaan waarderen. Hiervoor dacht ik dat fantasy was zoals The Lord of The Rings.
Natuurlijk moet je ook deel 2, Het listige mes, en deel 3, De amberkleurige kijker, lezen.

6. Dromendochter – Laini Taylor
“Karou is een meisje die een vraag heeft: “Wie ben ik?” Ze heeft een tekentalent, vult haar schetsboeken met figuren die niet echt kunnen zijn en heeft blauw haar dat toch echt niet uit een flesje komt.”

Dit boek was apart, maar interessant. Ik was erg benieuwd naar dit boek en ook de voorkant sprak me meteen aan. Ik kan niet precies zeggen wat me zo aantrekt in dit boek, maar het is tof. Bovendien werd ik erdoor geïnspireerd om meer te gaan tekenen.

7. Het meisje met de groene ogen – S.B. Hayes
“Een snelle blik door het raam van de schoolbus verandert alles voor Katy Rivers. Een mysterieus meisje met bijna lichtgevend groene ogen staart haar aan, en vanaf dat moment achtervolgt zij Katy. Ze kent al haar gedachten en is overal. Wat is het verband tussen hen? En wat is de macht van de smaragdgroene hanger die ze aan Katy geeft?”

Dit boek las ik vorig jaar en ook al is het geen serie, ik vond het wel erg tof en zeker een aanrader.

8. Clockwork Angel – Cassandra Clare
“When sixteen-year-old Tessa Gray arrives in England during the reign of Queen Victoria, something terrifying is waiting for her in London’s Downworld, where vampires, warlocks and other supernatural fold stalk the gaslit streets. Friendless and hunted, Tessa seeks refuge with the Shadowhunters, a band of warriors dedicated to ridding the world of demons. Drawn ever deeper into their world, she finds herself fascinated by – and torn between – two best friends and quickly realizes that love may be the most dangerous magic of all.”
Bron

Dachten jullie nu werkelijk dat er in dit lijstje niet 1 boek van Cassandra zou staan? Mis! The Infernal Devices vind ik een stuk beter geschreven dan The Mortal Instruments. Bovendien vind ik Tessa leuker dan Clary.
Ik houd van de wereld van de Shadowhunters.
In deze series raad ik wederom ook deel 2, Clockwork Prince, en deel 3, Clockwork Princess, aan.

9. De verborgen universiteit – Het geheim van Richard Grenville – Natalie Koch
“Alexa Westerhof gaat een semester aan een kleine universiteit in Londen studeren. Ze ontdekt veel geheimen op deze plek die haar leven zullen veranderen. Ze komt mensen tegen met bijzonder gaven en die blijkt ze zelf ook te bezitten. Londen zit vol geheime plekken.
Er gebeuren vreemde dingen waaraan een docent en later haar huisgenote aan ten prooi vallen. Alexa is de enige die het kan stoppen. En wie houdt haar in de gaten?”

Wederom is dit een eerste deel in een serie. En ook meteen de enige Nederlandse schrijfster in dit rijtje. Volgens mij is deze serie nog niet zo heel bekend. Deel 3 moet nog uit komen.

10. Zomernacht – Kristin Hannah
“Lexi is de hoofdpersoon en op de middelbare school ontmoet ze de rijke tweeling Mia en Zach. Mia wordt haar beste vriendin en Lexi vindt Mia’s broer Zach wel erg leuk.
De drie worden onafscheidelijk, maar een dramatisch einde van een feestje verandert alles. Lexi neemt de schuld op zich en haar leven wordt verwoest. Jaren later moet ze het verleden onder ogen komen en het op zien te lossen, ermee zien te dealen.”

Dit boek heb ik in een avond uitgelezen en ik heb er keihard om gehuild, omdat het zo ontzettend zielig was. Maar ook mooi.

De meeste boeken in dit lijstje zijn onderdeel van een serie, omdat ik vooral series lees. Ik heb geprobeerd om niet alleen maar (bekende) series aan te raden, maar ik lees nu eenmaal veel series die bekend zijn.

Eén gedachte over “Top Ten Thursday: Top 10 Boeken die ik aanraad aan vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge