Top Ten Thursday: Top 10 Boeken die ik nog uit wil lezen

Top Ten Thursday: Top 10 Boeken die ik nog uit wil lezen

Elke donderdag is er bij de lady library. Deze week is het een top tien over welke boeken je nog uit wil lezen.

1. Reached – Ally Condie
Ik vloog door Matched (jaaa, tof!) en Crossed (een beetje saai) heen, maar Reached ligt eigenlijk al best lang half gelezen op mijn nachtkastje (oké, op mijn iPad) Ik vind het een ontzettend saai boek en dat vind ik best jammer.

2. Breaking Dawn – Stephenie Meyer
Jaren geleden was er de Twilight-hype. Ik begon in boek 1, wilde daarna METEEN New Moon, Eclipse en Breaking Dawn (die toen nog niet uit was) lezen. Maar in Breaking Dawn bleef ik hangen en de boeken zijn sinds die tijd niet meer opengeslagen. Er is ook niet echt veel meer blijven hangen dan: Glitterende vampieren en Robert Pattinson. Ja, veel he? :’)

3. De boekendief – Markus Zusak
Mijn regen is: Eerst het boek lezen, dan de film. Ik begon in dit boek, maar ik realiseerde me: Dit boek ga ik niet uitkrijgen voor de film in de bioscoop gaat draaien. En ik ben blijven hangen op bladzijde 80. Misschien omdat de schrijfstijl me niet zo kan bekoren, misschien omdat ik het verhaal nu toch al ken (daarom lees ik eerst de boeken!). Ik weet het niet.

4. Chloe – Freya North
In dit boek ben ik ook al jaren geleden begonnen, maar ik heb hem nooit uitgelezen. Ergens best zonde.

5. The Shadowhunter Codex – Cassandra Clare
Dit is niet echt een leesboek, maar meer een naslagwerk, maar echt veel verder dan de bladzijdes met runes kwam ik niet. Nee, ik kwam verder, ik ben bij de wapens blijven hangen.

6. In de ban van de ring – Tolkien
Ik heb me door dit boek geworsteld tot ik op bladzijde 160 was en toen vond ik het welletjes. Toch ben ik na al die jaren nog steeds wel benieuwd naar het verhaal (ik heb de films nooit gezien….Nee, echt: Nooit).

7. De wereld van Sophie – Jostein Gaarder
Ik heb dit boek eigenlijk half gelezen: Ik sloeg de bladzijdes over de filosofen over als zestienjarige. Ik ben benieuwd of ik die bladzijdes nu wel zou lezen.

8. Gerechtigheid – Stieg Larsson
Dit is ook weer zo’n serie waar ik bij het laatste deel afhaakte en het nooit meer oppakte. Daarom moet ik door blijven lezen in een boek, anders lees ik het boek nooit meer uit.

Afhaken in een laatste boek is een dingetje bij mij. Blijkbaar doe ik dat vaker. In deze boeken haakte ik bijna af: City of Lost Souls (Wat kan mij het schelen wat er met Jace gebeurd!), Ignite me (Lekker boeiend voor wie Juliette kiest…) en Allegiant (Waarom wordt dit vanuit 2 personages geschreven? GRR!).

9. IJsland – Ronald Giphart
Dit boek vond ik vooral interessant door de groene bladzijdes (als je vanaf de buitenkant kijkt). Jep, daarom nam ik het mee en begon ik erin.

10. Een mooie jonge vrouw – Tommy Wieringa
Omdat ik nieuwsgierig ben naar de schrijfstijl van Tommy.

Ik heb meer boeken staan die ik nog uit wil lezen dan ik dacht! Ik dacht niet verder dan drie boeken te komen, maar blijkbaar heb ik er toch echt 10 staan en misschien nog wel meer.

Eén gedachte over “Top Ten Thursday: Top 10 Boeken die ik nog uit wil lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: