TTT: Top 10 Klassieke boeken

TTT: Top 10 Klassieke boeken

Elke donderdag is er bij de lady library een Top Ten Thursday en ook deze week is er weer eentje: Top 10 Klassieke boeken
Oef, dit is een lastige, want ik lees nauwelijks klassieke boeken, maar ik heb mijn best gedaan met het verzinnen van 10 klassieke boeken.

1. De ontdekking van de hemel- Harry Mulisch
Dit is één van de weinige boeken die ik ooit echt nog eens wil lezen. Het boek staat ook al jaren in de kast, klaar om gelezen te worden.
2. Eline Vere – Louis Couperus
Ook dit boek wil ik ooit nog eens lezen
3. Pride and prejudice – Jane Austen
Ik vond de film (die met Keira Knightley uit 2005) best aardig en het verhaal ook. Ik vraag me af of het boek ook zo leuk is.
4. Een liefde in Parijs – Remco Campert
Ik nam dit boekje ooit eens mee toen ik een ander boek ging kopen en sinds die tijd staat het in de kast. Ik heb geen idee of het echt een klassieker is trouwens.
5. A tale of two cities – Charles Dickens
Dit boek wordt redelijk vaak aangehaald in The Infernal Devices-trilogie van Cassandra Clare en daardoor ben ik benieuwd geworden naar dit boek.
6. Alice in Wonderland – Lewis Carroll
Ik heb de meest recente verfilming van het verhaal gezien (die met Johnny Depp als Mad Hatter), maar ik heb het boek nooit gelezen. Zonde eigenlijk.
7. Oliver Twist – Charles Dickens
Door Engels heb ik een gruwelijke hekel gekregen aan Charles Dickens en zijn boeken. Ik snapte er nooit wat van. Geen wonder als je een 2 haalt voor een boekje (jeugdtrauma). Toch ben ik benieuwd of ik nu nog altijd een hekel heb aan deze schrijver.
8. De geheime tuin – Frances Burnett
Misschien ook niet echt echt een klassieker, maar toen ik jong was vond ik dit boek heel indrukwekkend. Wow, ik heb 1 van mijn lijst gelezen.
9. De Kleine Huis op de Prairie-serie – Laura Ingalls Wilder
Nog een serie op mijn lijstje die misschien niet echte klassiekers zijn, maar wel een serie die ik heel erg leuk en indrukwekkend vond. Ja, deze las ik ook.

Een Top Nine Thursday is dit dus eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: