TTT: Top 10 Meest aantrekkelijke flapteksten

TTT: Top 10 Meest aantrekkelijke flapteksten

Elke donderdag is er bij de lady library een Top Ten Thursday en ook deze week is er weer eentje: Top 10 Meest aantrekkelijke flapteksten

Oef, alweer zo’n lastige! Ik heb besloten om zoveel mogelijk Nederlandse titels te kiezen, ook al zijn alle boeken vertaald vanuit andere talen.

1. Rood als Bloed – Salla Simukka
Ontmoet Lumikki Andersson, een zeventienjarige studente die toevallig een witwasoperatie op haar middelbare school ontdekt. Vanaf dat moment volgt de ene onverwachte gebeurtenis op de andere, totdat ze vier dagen later terechtkomt op een gigantisch feest in een mysterieus herenhuis. En dat alles tijdens de koudste winter in decennia, terwijl niets zo rood kleurt op witte sneeuw als bloed.

2. Dromendochter – Laini Taylor
Over de hele wereld verschijnen zwart geschroeide handafdrukken op deurposten De tandenvoorraad van de duivel slinkt gevaarlijk hard En in Praag wordt een jonge vrouw meegesleurd in een wrede oorlog. Karou studeert kunstgeschiedenis en vult haar schetsboeken met monsters die al dan niet bestaan. Ze verdwijnt regelmatig voor mysterieuze ‘klusjes’ en spreekt een heleboel talen, waaronder een aantal niet-menselijke. En haar helderblauwe haar is níét afkomstig uit een flesje. ‘Wie ben ik?’ dat is de vraag die Karou dag en nacht achtervolgt. En ze staat op het punt erachter te komen.

Door deze achterflap besloot ik het boek te gaan lezen.

3. Stad van Beenderen – Cassandra Clare
De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?

Ik vond de titel nogal luguber klinken, maar ik besloot toch om dit boek te gaan lezen en wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb.

4. Robijnrood – Kerstin Gier
Waarom is niemand in haar familie normaal?! Gek wordt de zestienjarige Gwen soms van haar strenge oma lady Arista, haar bemoeizuchtige tante Glenda en vooral haar arrogante nichtje Charlotte. Maar boven alles van de vele geheimen in haar eigenaardige familie…
Alles wordt anders als ze op een dag plotseling terechtkomt in het Londen van honderd jaar geleden. Wanneer ze gelukkig ook weer snel naar haar eigen tijd terugspringt, wordt duidelijk dat zijzelf het allergrootste geheim van de familie is. Gwendolyn komt terecht in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en vooral ook… de knappe Gideon. En ze komt erachter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden…

Ik nam dit boek vooral mee vanwege de voorkant.

5. Schim en Schaduw – Leigh Bardugo
De Grisha-trilogie is fantastisch. Het speelt zich af in een soort magisch oud-Rusland, het is enorm spannend, Alina is kick ass, haar beste vriend Mal is swoonworthy en uiteraard zitten er ook de nodige kwaadaardige mannen, donkere krachten en plottwisten in.

Ja, dit was een overtuigende flaptekst, want ik werd heel nieuwsgierig.

6. De Ravenjongens – Maggie Stiefvater
Blue (16) komt uit een familie van helderzienden, maar heeft zelf die gave niet. Wel versterkt haar aanwezigheid de spiritualiteit van anderen. Om die reden zit zij vaak bij consulten die haar moeder en tantes geven. Als Blue in contact komt met de rijke student Gansey en zijn vrienden Adam, Ronan en Noah wordt er iets in gang gezet, waarvoor haar paranormaal begaafde familie keer op keer heeft gewaarschuwd. Eerste deel van een nieuwe serie, waarin de auteur een oude legende, paranormale voorspellingen, de kracht van sterke Leylijnen (energiebanen) en intermenselijke verhoudingen verweeft tot een intrigerend geheel. Bovendien zorgt de geheimzinnige waas die om enkele personen hangt voor verwachtingsvolle nieuwsgierigheid.

Dit maakt ook al zo nieuwsgierig. Overigens heb ik dit boek nog steeds niet gelezen, omdat er teveel andere goede boeken zijn.

7. Zwart als ebbenhout – Salla Simukka

Oefenend voor een toneelstuk over Sneeuwwitje, voelt Lumikki een klik met de jongen die de jager speelt. Maar de liefde wordt overschaduwd door de brieven van een vreemde stalker. Terwijl de première nadert, probeert Lumikki de afzender te slim af te zijn. Lastig, wanneer iemand zo zwart is als ebbenhout.

Dat klinkt ook al zo spannend! Overigens nog een boek dat ik nog moet lezen.

8. Vrees me – Tahereh Mafi
Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij.
Maar Juliette heeft haar eigen plannen. Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.

9. Nachtfilm – Marisha Pessl
De jonge, mooie Ashley Cordova wordt op een koude oktoberavond dood teruggevonden in een verlaten pakhuis in Manhattan. Het lijkt alsof ze zelfmoord heeft gepleegd, maar onderzoeksjournalist Scott McGrath vermoedt dat er meer aan de hand is. Hij volgt de familie Cordova al jaren, en is geobsedeerd door Stanislas Cordova, beroemd film noir-regisseur en de vader van Ashley. Cordova is al jaren niet meer in het openbaar gesignaleerd en het vermoeden is dat hij zich teruggetrokken heeft op z’n landgoed The Peak. Vastbesloten het mysterie rondom Ashley’s dood te ontrafelen gaat McGrath op onderzoek uit en delft hij dieper in de duistere wereld van dochter en vader. Een speurtocht langs een inrichting, duistere nachtclubs en onderwereldfiguren volgt, totdat het lijkt alsof McGrath zich in een film van Cordova zelf bevindt… en hij vraagt zich af: is hij het volgende slachtoffer?

Het boek ligt al maanden op mijn nachtkastje en ik ben op bladzijde 80 blijven hangen, maar ik ben wel van plan om het uit te lezen. Alleen al, omdat ik het einde wil weten.

Ik kom op negen. Ik weet er nu echt geen meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge