Top Ten Thursday: Top 10 van meest irritante personages

Top Ten Thursday: Top 10 van meest irritante personages

Elke donderdag is er een Top Ten Thursday bij De Lady Library. Vanaf nu zal ik elke week een invulling geven aan deze top 10’s, al zal het behoorlijk pittig zijn soms, denk ik. Maar bij deze mijn eerste TTT.

Deze donderdag zijn het de 10 meest irritante personages en ik heb mijn best gedaan op een top 10.

1. Harry Potter – Harry Potter (J.K. Rowling)
Ik vond hem behoorlijk irritant na boek 5. Daarvoor ook wel, maar misschien viel het toen minder op? Ik weet het niet, ik vind hem in elk geval niet leuk, dat weet ik wel. Af en toe wilde ik hem erg graag een mep verkopen met het ‚Ik ben mijn ouders kwijt en nu ben ik een heel zielig jongetje’. Natuurlijk is het erg als je je ouders kwijtraakt, maar toch…ARGH.
Misschien heeft Daniel Radcliff ‘t ook wel een beetje verpest, omdat ik hem geen leuke Harry vond en dat heb ik ook nooit gevonden.

2. Juliette Ferrars – Shatter me trilogie (Tahereh Mafi)
In deel 1 vond ik Juliette nog wel leuk, maar in deel 2 vond ik haar zo ontzettend vermoeiend, zeurderig en gewoon heel erg irritant.

3. Cassia – Matched trilogie (Ally Condie)
Ik vind Cassia gewoon niet leuk. Het maakt me niet uit wat voor keuze ze maakt (ik kom niet door Reached heen), ik vind haar gewoon niet leuk. Ky vind ik ook niet heel leuk, Xander daarentegen weer wel.

4. Josh Newman – De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel serie (Michael Scott)
Ik vind hem niet leuk totnutoe. Ik ben in boek 3 van deze serie op dit moment, maar ik kan niet zoveel sympathie voor hem opbrengen. Ik vind hem een puber met nukken. Misschien dat ik daarom niet zo opschiet.

5. Gabriel Lightwood – The Infernal Devices (Cassandra Clare)
Ik houd van de boeken van Cassandra Clare, ik houd van de Lightwoods, maar Gabriel heb ik nooit sympathiek gevonden en vind ik nog steeds niet. Ik mag hem gewoon niet, denk ik.
Al is de zin „’I,” said Gabriel, “would rather have my entrails yanked out and tied in a knot in front of my own eyes than apologize to such a worm.’” geniaal. Denk hierbij aan een spraakgebrek waarbij ‚entrail’s als ‚entwails’ uitgesproken wordt (in het audiobook).
Maar nee, geen Gabriel-fan.

6. Adam Kent – Shatter me trilogie (Tahereh Mafi)
In deel 1 en 2 vond ik Adam supertof, veel leuker dan Warner (en nee, ik ben geen Team Warner), maar in deel 3 vond ik hem echt verschrikkelijk. Oh my god.

7. Warner – Shatter me trilogie (Tahereh Mafi)
En ook van Warner ben ik niet kapot. Ik vraag me nu af: Waarom heb ik deze serie gelezen als ik de drie belangrijkste personages irritant vind?
Voor Kenji. Kenji is geniaal.

8. Zoë Sage – Bloodlines (Richelle Mead)
Ik vind Zoë niet leuk en om de simpele reden dat ze iets flikt in de serie dat ik niet leuk vind. Wat? Dat moet je zelf maar lezen 😉
Had ik deze top tien een paar maanden eerder geschreven, dan zou Sydney Sage hier ongetwijfeld ook tussen hebben gestaan, maar door haar eigen serie ben ik haar meer gaan waarderen.

9. Eureka – Teardrop (Lauren Kate)
Ik vind Eureka gewoon niet leuk.

10. Ik weet geen nummer 10 meer! Help! Of misschien gelukkig, want blijkbaar heb ik een grotere hekel aan negen andere.

2 gedachten over “Top Ten Thursday: Top 10 van meest irritante personages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: