Vragen van Flow #41

Vragen van Flow #41

En nummer 41 alweer. Wow. En ik ben volgens mij nog niet eens op de helft, dus jullie zijn voorlopig nog niet van mijn vragen en antwoorden af.

Is het leven pas compleet met kinderen?
Nee, absoluut niet. Ik wil ze zelf niet, dus ik vind mijn leven ook compleet zonder. Ik heb gewoon niets met kinderen en ik denk ook niet dat ik een goede moeder zou zijn. Waarschijnlijk zou ik alleen maar denken: goh, wat moet dat kind nou weer? En dat is geen goede instelling om kinderen te willen als je het mij vraagt. Ik denk dus dat het ook best compleet kan zijn zonder kinderen.

Wat is het grote voordeel van single zijn?
Doen waar je zin in hebt zonder rekening te houden met iemand. Er is niemand die thuis op je zit te wachten als je liever uit eten gaat dan zelf kookt.

Vind je jezelf mooi?
Kort maar krachtig: nee.

Kijk je weleens naar de sterrenhemel?
Regelmatig als ik buiten loop en het is donker. Dan kijk ik omhoog en dan denk ik: Zou er ook op een andere planeet leven zijn? Of: wat zweeft er toch allemaal boven ons hoofd en bedreigt ons zonder dat we het weten? Soms vind ik het weleens beangstigend om naar boven te kijken en me te realiseren hoe weinig we eigenlijk weten van het heelal, hoeveel er nog ontdekt moet worden en hoeveel er misschien nooit ontdekt zal worden. Zal er ooit leven op een andere planeet ontdekt worden? Zelf denk ik van niet, in elk geval niet de komende honderd jaar.

Maak je je soms onnodig druk?
Ik denk dagelijks wel en dan over van alles en nog wat. Het kan gaan over de blauwe plek op mijn teen of mijn computer die ineens nogal blaast. Het kan klein of groot zijn. Ik ben gewoon iemand die zich waarschijnlijk dagelijks druk maakt over van alles en nog wat. En dus ook een hoop nutteloze dingen misschien wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: