Vragen van Flow #51

Vragen van Flow #51

Weer een nieuwe Vragen van Flow met best wat leuke vragen als je het mij vraagt.

Hoe vaak schrijf je nog met de hand?
Minstens drie keer in de week nog. Niet altijd even lange stukken, maar ik probeer om regelmatig met de hand te schrijven. Ook omdat ik het gewoon fijn vind om te doen. En dan kan ik er tenminste tekeningetjes bij maken, dat is op de computer dan toch een stuk lastiger.

Wie is je rolmodel?
Pff, die is best lastig, want ik heb niet echt rolmodellen of voorbeelden. Wel op het gebied van schrijven, maar op andere gebieden niet echt. Op het gebied van schrijven bewonder ik absoluut J.K. Rowling om haar perfect geschapen wereld in Harry Potter. Maar ook Sarah J. Maas die net zo oud is als ik, maar geweldig goed kan schrijven. En Kerstin Gier schrijft ook geweldig. Ik hou van haar humor. Net als Cassandra Clare.

Past je naam bij je?
Nee, absoluut niet. Misschien dat de reden is dat ik hem nooit echt mooi gevonden heb en niet zoveel met de naam kan. Want ik kan er niet zo heel veel mee helaas. Ik zou willen dat ik tevreden was, maar dat ben ik niet. En dat duurt al sinds mijn dertiende, dus ik denk ook niet dat het nog gaat gebeuren.

Houd je een dagboek bij?
Eentje op papier. Ik schrijf er niet dagelijks in, soms gaan er wel vier maanden overheen dat ik er niet in schrijf. Maar met enige regelmaat wel ja. Het zijn meestal overpeinzingen of gedachten. Of gewoon dingen die niet voor andermans ogen bestemd zijn.

Wat is de allerbeste uitvinding geweest?
De boekdrukkunst, denk ik. Want anders zouden wij nu dus mooi geen boeken kunnen lezen. Maar goed, ook elektriciteit is een uitvinding van onschatbare waarde, net als het wiel. Bedenk je maar eens hoe de wereld eruit zou zien als niemand willen uitgevonden had. Dan was de wereld dus mooi compleet anders geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge