Vragen van Flow #141

Vragen van Flow #141

Een nieuwe en verse Vragen van Flow voor deze week. We zitten gewoon alweer halverwege september. Wow! Waar is de tijd gebleven? Voor mijn gevoel is het jaar pas net begonnen, maar niets is minder waar.

Om welke reden vond je laatste verhuizing plaats?
We wilden weg uit het huis waar we toen woonden omdat het een rotflat was met vervelende buren en ik kon ook niet buiten (ik was een kind, negen, dus dat is heel lang geleden). Er bestaat een kans dat ik binnenkort weer moet verhuizen, omdat de trappen mijn moeder toch wel erg zwaar vallen. Zal wel raar zijn om te verhuizen, want ik leef al twintig jaar in dezelfde kamer. Hier zijn mijn boeken geschreven, hier ben ik volwassen geworden. Stiekem word ik ook wel een beetje weemoedig bij de gedachte alleen al.

Ben je een zwart-witdenker?
Ik denk meer in grijs, denk ik. Maar ik ben soms ook wel een zwart-witdenker en dan is het goed of fout, niets ertussenin.

Wat voel je als je verliefd bent?
Ik zou het niet weten, want ik ben nooit verliefd geweest. Niet echt, denk ik. Dus dit antwoord moet ik schuldig blijven.

Horen veel drinken en eten bij gezelligheid?
Ja, absoluut! Zonder eten vind ik het vaak toch een stuk minder gezellig. Vraag me niet waarom, want ik zou het je niet kunnen vertellen. Maar met eten (en drinken) voelt het vaak wel gezelliger. Ook alsof mensen welkom zijn. Verjaardagen waar je amper wat krijgt, vind ik dan ook vreselijk.

Welke dingen staan nog op je to do-list?
Voor morgen staan er bijvoorbeeld verschillende huishoudelijke taken op (was afhalen, stofzuigen, de kattenbak verschonen, boodschappen doen), maar ook schrijven bijvoorbeeld en blogs schrijven. En mijn werk zet ik er ook meestal wel op, ook al zal ik dat niet vergeten.

Twijfel je vaak?
Achter het woord ‘twijfelen’ in het woordenboek staat mijn naam. Echt. Ik twijfel elke dag, over de stomste en kleinste dingen. Ook over de grote dingen overigens.

Waar ben je ontevreden over?
Dat ik niet sneller schrijf. Ik zou het liefste twee boeken per jaar uitbrengen, maar dat is gewoon niet haalbaar zonder schrijfzin te verliezen. Maar soms voelt het weleens of ik faal en niet genoeg eraan doe.

Met welk gevoel stap je in een vliegtuig?
Niet, want ik vlieg niet. Lijkt me doodeng!

Vind jij: voor wat, hoort wat?
Ja, voor 99% wel. Tuurlijk loopt het niet altijd even goed, maar ik vind het vervelend als ik 80% investeer en die ander maar 20%. Dat is gewoon heel erg ongelijk en vervelend.

Ben je weleens gepest?
Echt gepest niet, maar buitengesloten zeker wel. Vreemd genoeg gebeurde dat vooral op het MBO. Je zou toch denken dat kinderen dan wel oud genoeg zijn om dat niet te doen, maar blijkbaar maakt dat dus niet uit. Ik vond het ook niet zo erg dat ik destijds met deze opleiding stopte, mede hierom.

Dit was hem weer voor deze week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: