Vragen van Flow #143

Vragen van Flow #143

Een nieuwe week, dus weer nieuwe vragen. Leer mij deze week weer een beetje beter kennen!

Waarmee kwam je voor jezelf op?
Pas nog toen iemand voordrong bij de julia’s op het station. Ik maakte een opmerking dat er nog meer mensen voor hem waren en toen ging ‘ie keurig netjes achteraan staan. Natuurlijk kan het zijn dat je het niet door hebt, maar dat lijkt me heel erg stug als er een rij staat. Toen applaudisseerde ik wel even inwendig voor mezelf, want ik vind het heel lastig om van dat soort dingen iets te zeggen.

Welk goed doel steun je?
Proefdiervrij, WSPA en de dierenbescherming. Voor mij zijn dit wel drie belangrijke goede doelen, want ik geef liever aan dieren – en mensen die de dieren verzorgen zoals in asiels. Ik zit weleens te overwegen om ermee te stoppen en mensen direct te steunen, maar totnutoe betaal ik nog steeds aan deze doelen.

Hoe ziet je droomhuis eruit?
Er moet sowieso een bibliotheek zijn. Verder heb ik niet echt wensen ofzo, al is een verwilderde tuin wel erg mooi, net als een jaren 30 huis met erkers en glas-in-loodramen. Het hoeft voor mij niet zo’n perfect gestyled huis te zijn in elk geval. Ziet er prachtig uit, maar is niets voor mij. Voor mij is de sfeer belangrijker.

Doe je gemakkelijk beloften?
Nee, want ik wil een belofte nakomen en als ik veel beloof, lukt dat niet. Voor mij is het gezegde ‘belofte maakt schuld’ heel belangrijk. Beloofd is beloofd en dan doe ik liever iets minder.

Hoever ga jij voor geld?
Ik denk niet zo heel ver, want ik vind het vaak al wel goed. Ik denk niet dat ik dingen als een moord plegen zou doen, want daarvoor is geld niet belangrijk genoeg voor. Ik houd van geld, maar het is voor mij niet iets waar ik echt ver voor ga.

Ben je vaak eigenwijs ten koste van jezelf?
Valt wel mee. Natuurlijk ben ik weleens eigenwijs, maar niet heel vaak. Niet ten koste van mezelf in elk geval.

Welke verliefdheid snap je niet van jezelf?

Ik ben nooit verliefd geweest, niet echt, dus deze vraag kan ik dan eigenlijk ook niet beantwoorden. Of nou ja, niet echt verliefd geweest. Ik heb heus weleens mensen leuk gevonden, maar dat waren meer crushes, niet echte verliefdheden.

Verzin je vaak doemscenario’s?

Altijd, haha. Ik ben daar echt heel goed in. Niet altijd even handig, want daardoor geef ik mezelf soms ook angst en durf ik dingen niet.

Wat stel je te vaak uit?

Schrijven. Klinkt vast heel gek, omdat ik het heerlijk vind. Maar ik stel het echt te lang uit. Eigenlijk moet ik dat ‘s ochtends doen, maar op de een of andere manier komt het er vaak niet van en vind het ook niet altijd fijn om in de ochtend te schrijven, want ‘s avonds gaat het vaak een stuk beter. En dingen als prive-berichten en mails beantwoorden stel ik ook altijd lang uit, geen idee hoe het komt.

Zijn dieren net zo belangrijk als mensen?

Voor mij zijn alle levende wezens wel belangrijk, want bijvoorbeeld zonder bijen zouden we veel minder te eten hebben en zouden we eerder uitsterven. Je hebt bijvoorbeeld een bij nodig voor de cirkel van het leven, dus in die zin zijn ze wel belangrijk. En dieren hebben geen eigen stem, dus het is belangrijk dat wij ze die kunnen geven zodat het voor ze verbetert. Overigens stem ik niet op een partij als Partij voor de Dieren, maar dat vind ik wel een belangrijke partij (al vind ik ze soms iets te ver gaan).

Dit waren weer 10 nieuwe vragen (al heb ik het idee dat ik een aantal al eens beantwoord heb). Fijne vrijdag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge