Vragen van Flow #163

Vragen van Flow #163

Een nieuwe week betekent weer nieuwe vragen. Ik ben zo voorspelbaar. Deze week gaat het onder andere over familieverhalen, onder de indruk zijn van een documentaire en klassieke muziek.

Ben je soms te streng voor jezelf?
O, ja, absoluut. Dingen die ik bij een ander geen probleem vind, vind ik bij mezelf soms wel een probleem. Soms overigens ook bij een ander. Ik stel gewoon erg hoge eisen aan mezelf, denk ik. Het liefste zou ik perfect willen zijn, ook al kan het niet en is dat eigenlijk stiekem ook wel erg saai.

Welk verhaal gaat al jaren rond in jouw familie?
Ik zou het echt niet weten. Ik heb ook niet echt contact met mijn familie, dus ik hoor dit soort dingen nooit.

Wanneer ben je voor het laatst een hele dag in de buitenlucht geweest?
Een hele dag niet, maar een hele middag (10:30 – 16:00) afgelopen zaterdag tijdens mijn werk. Vooral op zaterdag is het altijd druk en dan ben ik toch wel wat uurtjes bezig met de post.

Hoe vaak schrijf je nog met de hand?
Bijna dagelijks in mijn bullet journal. En verder probeer ik het eens per week te doen, maar dat lukt niet altijd. Ik heb periodes dat ik het veel doe en dan weer tijden niet. De reden is vooral omdat ik een gruwelijke hekel heb aan overtypen. Ik vind het ook altijd superinspirerend als schrijvers een heel boek met de hand schrijven. Misschien omdat ik dat niet kan ofzo.

Van welke documentaire was je onder de indruk?
Minimalism: A Documentary About the Important Things. Hierin zie je heel duidelijk dat veel spullen helemaal niet betekent dat je automatisch gelukkig bent. Ik vond het ergens wel een eyeopener. Niet dat ik nu meteen een minimalist word, want ik word blij van mijn spullen. Maar het zorgt er misschien toch wel indirect voor dat ik op het moment weinig behoefte heb aan nieuwe spullen.

Ga je altijd je eigen gang?
Dat probeer ik wel te doen. Het lukt niet altijd, maar de intentie is er wel altijd. Ik leer ook steeds beter wanneer ik dit niet doe en het misschien wel zou moeten.

Hoe ver heb jij je verleden achter je gelaten?
Niet, denk ik. Ik denk dat ik onlosmakelijk verbonden ben met mijn verleden en daardoor ben wie ik nu ben. Vind ik ook geen slechte zaak ofzo, want gebeurtenissen uit het verleden hebben ervoor gezorgd dat ik nu best oké ben met mezelf op goede dagen. Op slechte dagen nog lang niet altijd, maar ik doe mijn best.

Wat zou je eigenlijk niet meer moeten doen?
Alles met teveel. Teveel kopen, teveel eten, teveel tijd verdoen, me teveel iets aantrekken van mensen die ik niet belangrijk vind.

Houd je van klassieke muziek?
Soms kan ik het best waarderen, maar het is niet dat ik het echt vaak draai ofzo. Als ik het al luister, luister ik het liefste naar klassieke muziek met een piano. Van die zware, bombastische stukken. Met de meeste walsen en polka’s enzo kan ik niets, al vind ik Schöne Blaue Donau nog wel tof.

Hoe opgeruimd is jouw hoofd?
Dat verschilt per dag. Soms helemaal niet en dan is het een zooi, maar sinds ik het concept bullet journaling/plannen heb ontdekt, merk ik dat het een stuk opgeruimder is in mijn hoofd. Ik heb op het moment trouwens 2 bullet journals: 1 op papier (die steeds minimalistischer is geworden) en 1 digitaal.

Dit waren weer tien vragen! Tot volgende week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: