Vragen van Flow #165

Vragen van Flow #165

Het is weer vrijdag en dat betekent zoals altijd: de vragen van Flow. Dit keer is het een mix van wat serieuzere vragen en hele luchtige. En misschien weet je sommige dingen al van me, maar wie weet leer je nog iets nieuws. Naar welk land ik zou willen emigreren bijvoorbeeld.

Wat is de allerbeste uitvinding geweest?
Nou ja, ik weet niet of het echt een uitvinding geweest is in de zin van: ‘Wow, dit is een briljante uitvinding’, maar het schrift. Zonder enige vorm van schrift zouden we nergens zij en zou ik niet kunnen communiceren.
En de drukpers is wat mij betreft ook essentieel geweest voor dat wat ik het liefste doe: rommelen met letters.

Als je moest emigreren, naar welk land zou je dan gaan?
Ik denk Engeland. Ik kan de taal redelijk begrijpen, ze hebben leuke boeken en ik denk dat het best een aardig land is om in te wonen. Maar Zweden lijkt me ook wel gaaf. Ik heb het idee dat de mensen daar redelijk veel op het Hollandse volkje lijken. Alleen dat Zweeds, daar moet ik nog even op oefenen.

Waar zoek je een film op uit?
Meestal op waar ik zin in heb en soms op de acteurs. Er zijn acteurs waarvoor ik weleens een film ben gaan kijken en het eindresultaat was nogal wisselend.

Houd je een dagboek bij?
Jazeker. Ik schrijf er niet dagelijks in meestal, maar ik schrijf er wel in. Soms schrijf ik een halfjaar niet en soms weken achter elkaar. Ik doe vaak ook jaren met dagboeken.

Wie staan er op je favoriete foto?
Ik geloof niet dat ik echt een favoriete foto heb, maar als ik er eentje zou hebben, zou er waarschijnlijk een van mijn katten op staan.

Voel je je vaak onnodig schuldig?
O, ja, dagelijks. Ik ben iemand die zich heel snel schuldig voelt en heel lang in dat gevoel blijft hangen. Dat is ontzettend vervelend en ik zou willen dat het niet zo was, maar helaas is dat een deel van wie ik ben.

Wat vind je het leukste aan de zomer?
Dat je op blote voeten kunt lopen zonder blauwe tenen te krijgen. In de winter heb ik dat snel. Dan heb ik trouwens ook gauw hele koude voeten, dat is ook een minpunt. En het ruikt altijd zo lekker in de zomer.

Wat kun je makkelijk missen?
Goede vraag en ik zou het niet weten om eerlijk te zijn.

Hoe verwen je jezelf?
Met een boek, met wat lekkers om te snoepen, met een extra lange leessessie of een avondje schrijven (al laat zich dat niet altijd even gemakkelijk doen).

Wat is je favoriete vervoermiddel?
Ik zou zeggen ‘mijn fiets’, maar dat is vooral omdat ik die het meeste gebruik. Ik weet niet of het nu echt mijn favoriet is, maar het is mijn enige, dat wel.

En dit waren weer tien vragen! Wat is jullie favoriete vervoermiddel?

Eén gedachte over “Vragen van Flow #165

  1. Ik heb geen rijbewijs en doe heel veel op de (e-)bike. Fietsen is heerlijk. Dus ik zou zeggen: de fiets, maar als het regent is het iets anders. Ik trein ook wel graag (buiten de spits). Hangt allemaal van het moment de bestemming af!

    Groetjes, Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: