Vragen van Flow 167

Vragen van Flow 167

Het is weer vrijdag, de week is weer voorbij (pluspunten als je dit zingt, al dan niet zonder geluid) en dat betekent tien nieuwe vragen van Flow. Ik ben goed op weg richting de zeshonderd!

Durf je vragen te stellen?
Vroeger niet, nu wel in het juiste gezelschap. Bij een onjuist gezelschap misschien later wel, maar niet meteen. Ik kijk die kat toch echt eerst een tijdje uit de boom voor ik hem knuffel.

Heb je dingen op voorraad die je zelf nooit eet of drinkt?
Ik geloof van niet.

Leg je jezelf zelfverzonnen regels op?
Nee, wel deadlines, want ik gedij lekker bij strakke deadlines. Dan heb ik de minste kans dat ik de boel ga zitten saboteren, want daar ben ik erg goed in.

Heb je ergens spijt van?
Dat ik me zo lang heb laten beperken door de maatschappij en door de hokjesgeest.

Wat is je favoriete tekenfilm?
‘In the jungle, the mighty jungle, the lion sleeps tonight…’
De Leeuwenkoning dus.

Wat zou je aan je kind willen meegeven?
Dat hij/zij goed is zoals hij/zij is en dat je je niet moet laten beperken door beperkingen. Dat je met een been toch op de een of andere manier best aan atletiek kunt doen. Misschien niet in de traditionele zin en soms vergt het omdenken, maar als je iets wil is het mogelijk.
Ik heb me wel lang laten beperken (en soms nog) door mijn autisme, door mezelf. Dat ik dingen niet denk te kunnen, omdat mijn hersenen net even verkeerd afgesteld zijn.
En dat wil ik gewoon niet voor een kind, want het is best mogelijk.

Welk boek sloeg je onlangs met een diepe zucht dicht?
King of Scars van Leigh Bardugo. Een zucht omdat ‘ie goed was. Een zucht omdat ik door wil lezen, maar dat niet gaat.

Zou je weer terug willen naar een leven zonder internet?
Nee, echt niet. I <3 internet. Ik vind het ideaal dat je overal en altijd op kunt zoeken hoe oud Trump is of hoeveel kinderen Anouk heeft. En dan heb ik het nog niet over de toffe mensen die ik via internet heb leren kennen en die mijn wereld verrijkt hebben.

Wanneer heb je voor het laatste een kleurplaat ingekleurd?
Maanden geleden. Ik vond het een tijd leuk om te doen en dan ineens heb ik geen zin meer. Zo gaat het vaak bij mij, want het is alles of niets.

Wie was je jeugdliefde?
Mijn eerste echte jeugdliefde was een klasgenootje (we hebben het over de basisschool voor de duidelijkheid), S. Ik zal zijn naam hier niet typen, want het zou nogal genant zijn als hij toevallig hierop uit komt. Oké, ik weet geen achternaam meer, maar je weet nooit.

Het was geen bijzonder jongetje ofzo en ik weet alleen nog dat ‘ie blond haar had. Goed verhaal dit, Liz. Daarna zijn er nog wel wat crushes geweest, zoals een jongen die behoorlijk kak was en eentje die wel wat weg heeft van Riley uit Ongetemd qua gedrag – niet qua uiterlijk. Maar ik geloof niet dat ze me ooit hebben zien staan, want ik was nou niet de meest aanwezige puber van de klas. En dat was oké.

En dat was hem weer voor deze week. De vraag van de week: Zou jij terug willen naar een wereld zonder internet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: