Vragen van Flow #62

Vragen van Flow #62

Nummer 62 alweer! Een nieuwe vragenlijst met antwoord over verschillende dingen. Een paar diepgaande vragen, maar ook die je wat minder serieus hoeft te nemen.

Als je moest emigreren, naar welk land zou je dan gaan?
Ik denk naar Engeland. Niet dat ik er ooit geweest ben, maar volgens mij lijkt dat land best wel op ons kikkerlandje, ook qua weer. Het regent er vaak, maar ik kan best genieten van een regenbui op zijn tijd. Alleen niet als ik aan het werk ben. Niet eens voor mezelf, maar omdat post en water nu eenmaal geen goede combinatie is.

Met welk persoon die je niet persoonlijk kent, voel je je verbonden?
Ik ga voor een fictief persoon en dan kies ik voor mijn eigen personages Riley en Arabella. Omdat er in deze twee personages misschien wel het meeste zit van mij als persoon en problemen die ik zelf ook min of meer heb gehad. Niet exact hetzelfde, maar in allebei zit een heel flink deel van mezelf. Meer dan in welk personage dan ook.

En verder: schrijvers. Uiteindelijk lopen alle schrijvers tegen dezelfde problemen aan, heb ik gemerkt. Of het nou amateurs zijn of dat ze gepubliceerd zijn. Iedereen voelt zich bijvoorbeeld altijd een beetje onzeker over zijn/haar werk.

Voel je je vaak onnodig schuldig?
Ja! Als ik – naar mijn idee – onaardig heb gedaan tegen een collega of tegen een vriend, kan ik me al ontzettend schuldig voelen. En verder als ik eigenlijk moet bloggen, maar compleet andere dingen aan het doen ben als het raam zemen. Dan voel ik me al schuldig en dat is stom, want waarom zou ik me daar schuldig om voelen? Die vriend vindt me na een keer heus niet meteen stom en dat raam kan later ook wel.

Hoeveel uur per dag breng je achter een scherm door?
Met gemak acht – tien uur. Ik zou dit wel willen verminderen, maar eigenlijk al mijn hobby’s zijn er eentje met een scherm. Natuurlijk kan ik wel op papier gaan schrijven, maar uiteindelijk moet je dat nog steeds overtypen. Photoshop kun je niet eens op papier doen en ook bloggen is wat lastig op die manier.

Ga je graag naar de bioscoop?
Ja. Ik heb ook een paar jaar een abonnement. Dat heb ik opgezegd, omdat het me vooral te duur werd om elke week naar de bioscoop te gaan en ik maakte er voor mijn gevoel de laatste tijd te weinig gebruik van, dus ik heb het opgezegd. En soms mis ik het nog wel, want ik vind bioscopen gewoon leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge