Vragen van Flow #68

Vragen van Flow #68

En weer een nieuwe Vragen van Flow met een mix van diepgaande vragen en wat minder. Langzaam maar zeker beginnen de vragen wel een beetje op te raken en eigenlijk moet ik de rest binnenkort eens overtypen. Alleen dan moet ik het boekje wel weer zien te vinden.

Kijk je weleens naar de sterrenhemel?
Ja, best vaak eigenlijk. Vind ik fijn om te doen en me af te vragen of er ergens in ons zonnestelsel leven is en of die mensen/dingen ook naar ons kijken en zich hetzelfde afvragen. Overigens ben ik ervan overtuigd dat er meer leven is in het heelal. Soms denk ik ook weleens dat er zo een komeet of een ander ding op ons neer kan storten en hoe kwetsbaar we zijn. Erg opbeurende gedachten. Maar dat heb ik meestal niet. Meestal denk ik gewoon: ‘O, het is helder vanavond.’

Waar word je rustig van?
Van douchen. Douchen zorgt ervoor dat het weer rustig wordt in mijn hoofd en dat het heel even stil is. Soms heb ik dat nodig, vooral als ik een drukke dag gehad heb. En een drukke dag kan bijvoorbeeld ook een dag zijn waarbij ik veel heb geblogd. Dan word ik ook vaak best druk. Verder denk ik dat af en toe mediteren me helpt. Niet dagelijks, maar wekelijks. Elke dag zou ik het niet kunnen. O, en kleuren in kleurboeken maakt ook rustig, net als rommelen met bijvoorbeeld mijn Happy Planner of Bullet Journal.

Luister je vaak naar de radio?
Sowieso maandag tot en met donderdag vanaf 18:00-21:00 uur naar 3FM. En verder in de aanloop naar speciale dingen zoals Pinkpop. Waarom deze specifieke tijden? Omdat ik deze dagen naar Sander Hoogendoorn luister en tsja, die zendt uit op dit tijdstip. Sander heeft meestal precies de muziek die ik ook tof vind, zoals Muse en All Time Low.

Laat je vaak over je heen lopen?
Jup, heel vaak en veel te veel. Ik zou willen dat dat minder gebeurde, maar ik kan er niets aan doen. Ik probeer het wel en soms lukt het ook, maar ik word alsnog veel te vaak als deurmat gebruikt. Misschien ook omdat ik bang ben om mensen kwijt te raken als ik moeilijk ga doen, dat ik bang ben dat ze me dan niet meer leuk vinden of zoiets. En dat vind ik altijd best lastig.

Maak je je soms onnodig druk?
Je kunt beter vragen wanneer niet, want dat is wat ik dagelijks doe eigenlijk. Misschien ben ik wel gemaakt van een gen waarbij je je alleen maar druk kunt maken. Ik zou weleens meer relaxed willen zijn en me niet onnodig druk maken, want dat is nergens goed voor. Niet voor je hart, niet voor je overige organen en zeker niet voor je geest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: