Vragen van Flow #78

Vragen van Flow #78

Deze keer een Vragen van Flow met wat meer diepere vragen dan meestal. Maar die moeten ook beantwoordt. Ik ben trouwens een aardig eind op weg om de 1000 allemaal te beantwoorden. Misschien moet ik alles aan het eind in een bestand gooien en kijken hoeveel ik woorden ik er nu eigenlijk totaal aan besteed heb. Lijkt me wel grappig om te zien.

Geef je mensen tweede kansen?
Teveel. En teveel derde en vierde kansen. Ik zou dat eens wat minder moeten doen, maar ik kan het niet. Ik vind het heel lastig om mensen na een fout iets los te laten. En aan de andere kant: als het klaar is, is het klaar en zoek je het maar uit.

Of zoals Oliver Sykes zingt in True Friends:

‘Cause I’ll forget but I’ll never forgive you

Heb je veel vrienden?
Nee, heel weinig. En ik weet ook niet goed of vriendschap wel bestaat of dat Het goede doel een punt had met hun ‘vriendschap is een illusie.’ Want wat is vriendschap? Is dat ‘elkaar wel aardig vinden’ of ‘voor iemand door hoepels willen springen’? Volgens mij is het ook per persoon verschillend. Wat ik kennissen noem, zijn voor anderen misschien wel vrienden. Ik noem niet veel mensen vrienden. Als ik alle mensen uit verschillende groepen vrienden zou noemen, dan zou ik er heel veel hebben. Maar een vriend is voor mij iemand die heel veel over je weet. Bijna alles misschien wel. En als ik mensen aan die maatstaf toets, hou ik (bijna) niemand over.
Lekker diepzinnig antwoord dit.

Van welk woord krijg je de kriebels?
Gezellig. Brr. En slipje vind ik ook zo’n afgrijselijk woord. Sssslipje. Brr! Ik krijg er ook serieus rillingen van, haha.

Wat maakt thuis thuis voor jou?
Als ik me er prettig voel, maar ook als mijn spulletjes er zijn. Maar het belangrijkste is de sfeer. Ik weet niet hoe ik dat beter moet omschrijven. Sfeer kan veel doen, meer dan spullen die in het huis staan nog, denk ik. O, en als er een kat is, is het voor mij ook al eerder een thuis.

Wat zou je doen als je vijf jaar in de gevangenis zat?
Doorgaan met schrijven en lezen. Ik weet niet of gevangenen ook toegang hebben tot papier en boeken. Jawel, toch? Nou ja, in elk geval zou ik dat doen. Dan zou ik mijn memoires of zoiets schrijven. Een biografie. Maar ik denk niet dat ik gauw in de gevangenis terecht zou komen, al kun je dat nooit met zekerheid zeggen natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge