Vragen van Flow #82

Vragen van Flow #82

Het is weer vrijdag, dus weer een nieuwe Vragen van Flow. De antwoorden zijn best lang, ik had er zin in.

Welke vijf dingen zou je in een picknickmand stoppen?
Een boek, want dat is altijd goed. Behalve als ik gezelschap zou hebben, maar zelfs dan nog, denk ik. Water. Fruit. Iets van krentenbollen ofzo en misschien koekjes. Ik vond deze vraag best lastig, want ik wist niet zo goed of het eten in zijn algemeen is of dat bijvoorbeeld een krentenbol één ding is en aardbeien ook. Ik heb het nu maar gedaan zoals die laatste.

Ben je gevoelig voor kritiek?
Ja, heel gevoelig. Ik schiet ook altijd in de verdediging en vaak vind ik van mezelf dat ik iets met de kritiek móet doen, want die ander heeft er moeite in gestoken. Terwijl dat onzin is, want als het andersom zou zijn, zou die ander dat vast ook niet denken. Die zou aannemen waar ‘ie iets mee kan en bij de rest denken: Ja, daar ben ik het niet mee eens. Daar zou ik nog een balans in moeten vinden, maar dat vind ik best lastig.

Zou je terug naar vroeger willen?
Aan de ene kant hang ik nogal naar het verleden, ben ik nostalgisch met guldens en rolschaatsen, maar aan de andere kant ook niet, want ik weet nu zoveel beter waar ik sta in deze wereld. Nog niet compleet, maar een stuk meer dan vroeger. En ik weet niet of ik daar naar terug zou willen.

Waar pieker je vaak over?
De toekomst en hoe dit dan zal gaan. Zal onze aarde over twintig jaar nog wel bestaan? Zullen we dan het klimaat zo verpest hebben dat het niet meer te redden is? Krijg ik ergens een toffe baan en kan ik dan eindelijk een eigen huisje krijgen? Moet ik eigenlijk wel een boek schrijven of gaat dat een flop worden zoals wel meer dingen dat worden als ik ze doe? Allemaal dingen waar ik over pieker en soms mijn humeur echt kunnen verpesten.

Hoe zie jij de toekomst?
Somber. Eigenlijk sluit dit antwoord ook wel aan op de vorige vraag. Ik zie het best somber in helaas. Maar misschien komt dat ook wel omdat ik een zwartkijker ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge