Boekenadventskalender: Winactie Overdosis

Boekenadventskalender: Winactie Overdosis

Ook dit jaar speelt Emmy voor kerstvrouw met de Boekenadventskalender. op verschillende blogs vind je winacties. Hou ook Twitter en Facebook in de gaten voor alle winacties. En natuurlijk Emmy’s site.

Dit jaar doe ook ik mee en ik mag het boek Overdosis weggeven. Patricia sponseert deze winactie. Superlief natuurlijk! Dat is wel een applaus waard. *Applaudiseert* Wat moet je doen om te winnen?

Waar gaat het boek over?

In dit spannende vervolg op Verslaving worden de grenzen van Liam en de anderen verlegd. De heksenjagers openen een jacht op hen en de oorlog tussen Goed en Kwaad kan ieder moment uitbreken. Maar dat zijn niet eens Liams grootste zorgen … Er loert een enorm gevaar en het lijkt of hij de enige is die dat kan tegenhouden.

Aan welke kant zou jij staan in de oorlog tussen Goed en Kwaad? Aan de kant van Goed of ben je toch stiekem meer iemand die bij Kwaad hoort?
Je mag gewoon antwoord op de vraag geven, maar je mag ook bijvoorbeeld een verhaaltje schrijven of op een andere manier laten zien aan welke kant je staat. Originaliteit wordt gewaardeerd.

Ik zou het heel leuk vinden als jullie me ook zouden volgen op BloglovinTwitter en een me een like zouden geven op Facebook. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk om de Boekenadventskalender te volgen op Twitter en Facebook.

De winactie loopt van 2 december tot en met 9 december 23:59 in 2016.

13 gedachten over “Boekenadventskalender: Winactie Overdosis

 1. Goed en wat zou ik graag willen dat de hele wereld daar meer mee bezig zou zijn
  Ik ben me er in ieder geval bewust van en probeer steeds ‘beter’ te leven

  fijn weekend alvast

 2. Vind mezelf toch iemand die meer bij Goed hoort (maar vinden we dat niet allemaal van onszelf?). Kan alleen wel heel goed iets Kwaads bedenken of doen als iemand anders het Goed belemmert. Dus ik denk dat het toch een beetje Yin/Yang is……

 3. De strijd tussen Goed en Kwaad is een veelbesproken probleem in alle boeken. Het hangt er helemaal vanaf aan welke kant ik sta aan hoe het dit bekijkt.
  In het ‘echte leven’ ben ik van mening dat iedereen niet 100% goed of 100% kwaad is. Iedereen heeft wel iets goeds of slechts in zich. Ook al kan je je slechte eigenschappen goed onderdrukken/ermee omgaan, ze zijn er wel en daarom ben je per definitie niet 100% goed. Als er een oorlog is, zijn er altijd twee kanten. Maar hier is ook de uitdrukking ‘waar er twee vechten hebben er twee schuld’ van toepassing. Hoe kun je dan definiëren welke kant ‘goed’ is en welke ‘kwaad’? Dit is een probleem bij het beantwoorden van deze vraag.
  Als je over de strijd tussen goed en kwaad leest, dan is dit bijna altijd beschreven vanuit een hoofdpersoon die aan de kant van ‘Goed’ staat en dan ben je bijna altijd automatisch ook voor die kant. Wat ook nog weleens voorkomt, is dat die persoon eerst aan de kant van ‘Kwaad’ staat en zich realiseert dat hij/zij eigenlijk goed wil worden en dan overstapt, of dat hij/zij verliefd wordt op iemand van de ‘Goede kant’.
  Ik ben wel fan van verhalen met een ‘happy ending’ en dan is het meestal het geval dat de goede kant wint. Lezen is een hobby en van hobby’s moet je je goed voelen… Toch? Ik kan echter een goed ‘slecht’ personage ook erg waarderen.
  Al met al is het dus een lastige vraag waar veel over te vertellen is. Ik kan geen eenduidig antwoord geven. Ik hoop dat men mij over het algemeen als ‘goed’ beschouwt, maar ik heb ook zeker slechte eigenschappen en zal dus ook nooit zeggen dat ik goed ben. Soms is het ook gewoon heerlijk om lekker kwaad te zijn!

  (Die extra likes/volgen heb ik gedaan! Op twitter ben ik xnoukzz)

 4. hele leuke actie
  ik zou zelf aan de kant van het goede staan. Ze zeggen niet voor niks wie goed doet die goed ontmoet. Maar de keuze is natuurlijk eigenlijk nooit zo zwart /wit dus zou ik kijken wat er op mijn pad langs komt.

 5. Wat lijkt dit me een tof boek! Ik denk dat ik aan de kant van het kwade zou staan. Ik heb mijn eigen duistere kantje en ik ben er door gefascineerd. En er is geen goed, zonder kwaad, dus zorg ik voor de balans. 🙂 Ik ben degene die bij een boek of een film altijd hoopt dat de badguy / vampier / weerwolf etc. in zijn plannen slaagt.

 6. Ik zou aan de goede kant staan, maar ik denk eerst de slechte. Ik ben iemand die soms fouten maakt en dan het recht wil zetten, maar het ligt eraan hoe. Als er een oorlog zou uitbreken zou ik zeker mee strijden om mijn volk en vrienden te helpen, maar hoe ver ik zou gaan weet ik niet. Ik zou denk ik wel strijdend ten onder gaan, want ik ga mensen helpen die het nodig hebben en zoveel mogelijk mensen steunen!

 7. Ik zou liever aan de goede kant staan, maar ja in tijden van oorlog wat is dan goed en fout?
  Het heeft altijd 2 kanten.
  Ik volg je op Facebook & Twitter.

 8. Dat is een moeilijke.. Eerlijk gezegd zou ik doen alsof ik aan de kant van Kwaad sta, maar dan stiekem toch bij Goed horen, als dat tenminste een optie is :p

 9. Zou aan geen van beide kanten staan, het is denk ik niet allemaal zo zwart-wit. In ieder mens zit het goede maar ook het kwade, wat je de overhand laat hebben wint. En je kunt ook heel goed verkeerde (kwade) beslissingen nemen met goede bedoelingen. Maar in essentie zou ik altijd voor het goede kiezen, of zo goed mogelijk als maar kan.
  Volg zo’n beetje overal (al) 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge